...és a végén...
HÚSOSFAZÉK, SOK ZÖLDSÉGGEL
Hozzávalók:
70-80 dkg sertés lapocka (lehet vegyes, pl. marhalábszárral)
2 fej vöröshagyma
15 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyem gyökér
20 dkg zöldborsó
1 db cukkini
4 db paprika
snidling (metélőhagyma)
őrölt rozmaring
fűszerpaprika
bors, só
A sertéslapockát felkockázzuk és az aprított vöröshagymával, a paprika felével, kevés fűszerpaprikával, borssal és rozmaringgal, pörkölt módján főzzük.
45-50 perc elteltével beleszórjuk a felkarikázott répát és gyökeret, majd a puhulásukhoz igazítva, kb. az utolsó 15 percben jöhet bele a borsó, aztán a cukkini és a maradék paprika felkockázva.
Készre főzzük, utóízesítjük, tálaláskor megszórjuk bőségesen aprított snidlinggel; köretként a friss kenyeret ajánlom, de ez legyen mindenki saját választása.
(Ha, és amennyiben marhahússal vegyesen készítjük, akkor ügyesen össze kell hangolni a húsok puhulási idejét, vagy főzzük külön a marhátját 😉 de! ügyesen el lehet használni a fagyasztó mélyén lapuló 1-2 adag pörköltet is hozzá.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése