TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. október 6., kedd

Hús és zöldség azaz Egy fazék szeretet

Ma nagyon sokat gondolkoztam azon, hogy mi legyen a mönü?, zöldség vagy hús...,
...és a végén...



HÚSOSFAZÉK, SOK ZÖLDSÉGGEL
Hozzávalók:
70-80 dkg sertés lapocka (lehet vegyes, pl. marhalábszárral)
2 fej vöröshagyma
15 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyem gyökér
20 dkg zöldborsó
1 db cukkini
4 db paprika
snidling (metélőhagyma)
őrölt rozmaring 
fűszerpaprika
bors, só 
A sertéslapockát felkockázzuk és az aprított vöröshagymával, a paprika felével, kevés fűszerpaprikával, borssal és rozmaringgal, pörkölt módján főzzük.
45-50 perc elteltével beleszórjuk a felkarikázott répát és gyökeret, majd a puhulásukhoz igazítva, kb. az utolsó 15 percben jöhet bele a borsó, aztán a cukkini és a maradék paprika felkockázva.
Készre főzzük, utóízesítjük, tálaláskor megszórjuk bőségesen aprított snidlinggel; köretként a friss kenyeret ajánlom, de ez legyen mindenki saját választása.
(Ha, és amennyiben marhahússal vegyesen készítjük, akkor ügyesen össze kell hangolni a húsok puhulási idejét, vagy főzzük külön a marhátját 😉 de! ügyesen el lehet használni a fagyasztó mélyén lapuló 1-2 adag pörköltet is hozzá.)    








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése