TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. október 2., péntek

Pulykamáj és gersli avagy Az akciók bűvöletében

Beugrottam a boltba tejért...
...aztán rikító színű, „útbaigazító” táblácskák vitték a szemet erre-arra...
...aztán kijöttem a boltból, másfél kiló gerslivel (árpagyöngy) és 1,20 pulykamájjal.
Szuper!
Holnap majd veszek tejet is ;) 

 













ZÖLDFŰSZERES PULYKAMÁJ, GERSLIVEL
Hozzávalók:
50 dkg pulykamáj
15 dkg kolozsvári szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
4 ger. fokhagyma
1-2 ek. liszt
1,5 dl fehérbor
petrezselyem zöldje
majoránna
kakukkfű
bors, só
ja, meg  tej
20 dkg gerli (árpagyöngy)
1 kisebb vöröshagyma
1-2 db babérlevél
A gerslit megmossuk, leöblítjük és egy éjszakára beáztatjuk, majd forrásban levő sós vízben, amibe babérlevelet és félbevágott vöröshagymát dobunk, roppanós puhára főzzük.
A pulykamájat felcsíkozzuk, néhány órácskára, jó fokhagymás tejbe fojtjuk, "pácoljuk".
A szalonnát is felcsíkozzuk, és egy serpenyőben, félig megpirítjuk, aztán hozzáadjuk a félkarikákra vágott vöröshagymát, a jól lecsepegtetett pulykamájat, és kellemes, puhára, sütjük, majd sózzuk, borsozzuk.
Amikor ezzel meg vagyunk, leszórjuk liszttel, elkavarjuk, felöntjük a borral és fokozatosan, szükség szerinti mennyiségű vízzel (függően, hogy milyen sűrűre szeretnénk), kiforraljuk és bőséges mennyiségű aprított zöldfűszerrel ízesítjük.

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése