TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. október 22., csütörtök

Csülök és káposzta avagy Most mit mondjak

Hát kérem, ide nem tudok mit írni, asszem a dolog magáért beszél. 

Na mégis, és talán csak annyit, hogy minket, gasztrobloggereket, ért már az a „vád” hogy nem készítünk egyszerű, hétköznapi kajákat, mindig csak valami „különlegeset”.
Pedig, dehogynem, viszont szeretnénk egy kicsit elmozdulni a jó bevett szokásos dolgoktól;
természetesen a klasszikusok maximáls tiszteletben tartásával! 
















CSÜLKÖS KÁPOSZTA
Hozzávalók:
1 db nyers csülök
1 dob. vecsési savanyú káposzta
2 db paprika
1 kis dob. paradicsompüré (70g)
2 fej vöröshagyma
4 ger. fokhagyma
2 ek. liszt
őrölt kömény
majoránna
sertészsír
A csülköt kicsontozzuk és felkockázzuk.
(Talán már írtam, ha csülökkel dolgozom és van rá lehetőség -akkora az edény- a csontot is belefőzöm az ételbe.) 
A hagymát apróra vágjuk, forró zsíron megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és percek alatt megpirítjuk, ügyelve arra, hogy a püré nehogy megégjen.
Aztán rátesszük a felkockázott csülköt, a szintén felkockázott paprikát, az aprított fokhagymát és addig pirítjuk, forgatjuk amíg a hús elveszti nyers színét. Megsózzuk, befűszerezzük, és vízzel felöntve, pörkölt módján (a csülök puhulásától függően) jó egy órát főzzük.
A káposztát igény szerint kimossuk és a pörköltünkhöz adjuk, annyi vízzel öntjük fel, ami épp ellepi és így együtt puhára, készre főzzük; az utolsó forrásnál, a lisztből zsemleszínű rántást készítünk és ezzel tesszük teltebbé ezt az egyszerű, hétköznapi kis ételt ;)  
Tálaláskor, tejfölt kínálhatunk hozzá.

   
 

1 megjegyzés: