Ismét elkalandoztam a Vitálmenü-facebook-os oldalán, és a foglalható receptek között erre a fincsi kis olívacsemegére akadtam, elkészítettem, hmm... megettem és nem bántam meg.
Rozmaringos olívacsemege
Hozzávalók:
- 1,5 bögre olívabogyó (fekete és zöld vegyesen)
- 2 kanál olívaolaj
- 1 kanál citromlé
- 1 vékony héjú narancs + héja lereszelve
- 2 ág friss rozmaring
- 1 friss zöld chilipaprika vékonyan felszeletelve
- 1 piros kaliforniai paprika aprítva
- 1 sárga kaliforniai paprika aprítva
- fél bögre koktélparadicsom félbe vágva
Elkészítés:
Az olívabogyókat egy tálban összeforgatjuk az olívalajjal, a
citromlével, a narancs levével és reszelt héjával, a rozmaringgal és a
chilivel. Majd letakarjuk és hűtőbe tesszük.
Két napon keresztül 12 óránként megkeverjük az olívás mixet.
Amikor az ízek már átjárták az olívabogyókat, hozzáadjuk a paprikákat és a félbe vágott koktél paradicsomot és alaposan összedolgozzuk.Csak 1 megjegyzés: szerintem paradicsom nélkül is tökéletesen megállja a helyét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése