TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. október 19., hétfő

Hús és csemege avagy A titkos ízesítés

-Neked könnyű, mert tudod, hogy mihez, milyen fűszert kell használni. 
Na  most akor, kérdem én, ha egy ilyen mondat után beindul az ember agya, az már Őrültség ;) vagy csak egyszerűen jól és „tudományosan”  válogatja össze a hozzávalókat?  
Hát íme az egyik titkos fűszerezésem!















SERTÉSKARAJ, CSEMEGERAGUVAL
  KRUMPLIKÁSÁVAL KÖRÍTVE
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
15 dkg sárgarépa
15 dkg csemegeuborka
1 p. tejföl
1-2 ek. liszt
bors, só
4 adag krumplikása
A sertéskarajt felszeleteljük, kicsikét megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk; egy serpenyőben szépen megsütjük őket, tálalásig fóliával betakarva félretesszük, melegen tartjuk.
A sárgarépát keskeny csíkokra vágjuk és ugyanabban a serpenyőben, amelyikben a húst sütöttük, megsózva, roppanós puhára pároljuk (szükség szerint egy kis vizet adhatunk hozzá, de ne „főzzük”) majd a végén hozzá keverjük a csemegeuborkát is. Ha ezzel meg vagyunk, felöntjük kb. 2-2,5 deci vízzel, felforraljuk, a lisztből és a tejfölből készült habarással besűrítjük, ízlés szerint sózzuk.
A hagyma nélkül elkészített, krumplikásával tálaljuk.   
Csak 1 jó tanács: próbáljunk arra ügyelni, hogy répa és az uborka megőrizze roppanós állagát! 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése