Na most akor, kérdem én, ha egy ilyen mondat után beindul az ember agya, az már Őrültség ;) vagy csak egyszerűen jól és „tudományosan” válogatja össze a hozzávalókat?
Hát íme az egyik titkos fűszerezésem!
SERTÉSKARAJ, CSEMEGERAGUVAL
KRUMPLIKÁSÁVAL KÖRÍTVE
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
15 dkg sárgarépa
15 dkg csemegeuborka
1 p. tejföl
1-2 ek. liszt
bors, só
4 adag krumplikása
A sertéskarajt felszeleteljük, kicsikét megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk; egy serpenyőben szépen megsütjük őket, tálalásig fóliával betakarva félretesszük, melegen tartjuk.
A sárgarépát keskeny csíkokra vágjuk és ugyanabban a serpenyőben, amelyikben a húst sütöttük, megsózva, roppanós puhára pároljuk (szükség szerint egy kis vizet adhatunk hozzá, de ne „főzzük”) majd a végén hozzá keverjük a csemegeuborkát is. Ha ezzel meg vagyunk, felöntjük kb. 2-2,5 deci vízzel, felforraljuk, a lisztből és a tejfölből készült habarással besűrítjük, ízlés szerint sózzuk.
A hagyma nélkül elkészített, krumplikásával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése