TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. október 7., szerda

Tarja és krumpli azaz Egyszerű napok

Asszem egyszerű napokat tartok.
Semmi különleges, semmi extra.
Egyszerű napok, egyszerű kaják.
Pff... ;) 















CSOMBOROS PÁCOLT TARJA, 
   RESZTELT KARIKABURGONYÁVAL 
Hozzávalók:
80 dkg sertéstarja
4 ger. fokhagyma
csombor (borsikafű)
bors
1 kg burgonya
15 dkg kenyérszalonna
1 nagy fej vöröshagyma
fűszerpaprika
csombor
kömény
bors, só
A tarját felszeleteljük, szükség és igény szerint klopfoljuk, legalább egy éjszakára csomboros-fokhagymás pácban érleljük; másnap grillserpenyőben szépen megsütjük.
A burgonyát héjában megfőzzük aztán megpucoljuk és karikákra vágjuk.
A szalonnát picike csíkokra daraboljuk, a vöröshagymát pedig félkarikákra.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzádobjuk a hagymát, majd a burgonyát, pár-perc alatt összepirítjuk, az utolsó pillanatokban fűszerezzük, meghintjük egy kevéske fűszerpaprikával, átforgatjuk, és egyből tálaljuk is (nem pirítjuk tovább mert a paprika megég és keserű lesz).
Ennyi.  
Jut eszembe... hogy ne koszoljunk kistányért; a tetejét megszórjuk apróra kockázott csemege ubival és lilahagymával.



 










Ugyi, hogy nincs benne semmi extra ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése