Semmi különleges, semmi extra.
Egyszerű napok, egyszerű kaják.
Pff... ;)
CSOMBOROS PÁCOLT TARJA,
RESZTELT KARIKABURGONYÁVAL
Hozzávalók:
80 dkg sertéstarja
4 ger. fokhagyma
csombor (borsikafű)
bors
1 kg burgonya
15 dkg kenyérszalonna
1 nagy fej vöröshagyma
fűszerpaprika
csombor
kömény
bors, só
A tarját felszeleteljük, szükség és igény szerint klopfoljuk, legalább egy éjszakára csomboros-fokhagymás pácban érleljük; másnap grillserpenyőben szépen megsütjük.
A burgonyát héjában megfőzzük aztán megpucoljuk és karikákra vágjuk.
A szalonnát picike csíkokra daraboljuk, a vöröshagymát pedig félkarikákra.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzádobjuk a hagymát, majd a burgonyát, pár-perc alatt összepirítjuk, az utolsó pillanatokban fűszerezzük, meghintjük egy kevéske fűszerpaprikával, átforgatjuk, és egyből tálaljuk is (nem pirítjuk tovább mert a paprika megég és keserű lesz).
Ennyi.
Jut eszembe... hogy ne koszoljunk kistányért; a tetejét megszórjuk apróra kockázott csemege ubival és lilahagymával.
Ugyi, hogy nincs benne semmi extra ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése