TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. június 4., csütörtök

Spága és eper avagy Valami

Kicsit akciós spárgát kaptam a zöldségestől.
Jófajta, mostmegéri csomagolású tejszínt a boltostól.
Isteni fincsi epret a kedves szomszédnénitől. 
Na.
Először valami salátára gondoltam ezekből az alapanyagokból.
Másodszor valami előétel féle sült sonkás érdekes valamire.
Harmadszor pedig valami... erre és arra, hogy vajon hányan fogtok meglepődni rajta.












ZÖLDSPÁRGA KRÉMLEVES
  BAZSALIKOMMAL ÉS EPERREL
Hozzávalók:
1 ktg. zöldspárga (50 dkg)
1 db. 10-12 dkg burgonya
2 dl tejszín
1-2 ek liszt
2 ek. méz
1 ek. vaj
bazsalikom
néhány szem eper
A spárgát megtisztítjuk - az alsó fásrészér eltávolítjuk, ha igényünk van rá a sípjáig vékonyan meghámozzuk, én nem tettem illetve, ha tehetem mindig a vékonyabb spárgákat tartalmazó köteget választom –
A spárgasípokat levágjuk, félretesszük, a többi részét feldaraboljuk és egy kanálnyi vajon, finoman megfuttatjuk. Közben a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és hozzáadjuk a spárgához, aztán vízzel felöntve jó puhára főzzük, megsózzuk.
Amikor szépen megpuhult minden, lehúzzuk a tűzről aprított vagy tépett bazsalikomot adunk hozzá és simára turmixoljuk.
A tűzre visszarakva tejszínből és lisztből készült habarással besűrítjük.
Amint hozzáadtuk a habarást, beleszórjuk a spárgasípokat és a mézet is belekeverjük.
Közepes lángon sűrűre, készre főzzük.
-Ha vastagabb spárgát kapunk akkor a sípokat hosszában félbevághatjuk, hogy kiadósabb legyen 😉
Tálaláskor félbe vagy negyedekbe vágott epret kínálunk hozzá.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése