Jófajta, mostmegéri csomagolású tejszínt a boltostól.
Isteni fincsi epret a kedves szomszédnénitől.
Na.
Először valami salátára gondoltam ezekből az alapanyagokból.
Másodszor valami előétel féle sült sonkás érdekes valamire.
Harmadszor pedig valami... erre és arra, hogy vajon hányan fogtok meglepődni rajta.
ZÖLDSPÁRGA KRÉMLEVES
BAZSALIKOMMAL ÉS EPERREL
Hozzávalók:
1 ktg.
zöldspárga (50 dkg)
1 db. 10-12
dkg burgonya
2 dl tejszín
1-2 ek liszt
2 ek. méz
1 ek. vaj
bazsalikom
só
néhány szem
eper
A spárgát megtisztítjuk
- az alsó fásrészér eltávolítjuk, ha igényünk van rá a sípjáig vékonyan meghámozzuk,
én nem tettem illetve, ha tehetem mindig a vékonyabb spárgákat tartalmazó
köteget választom –
A
spárgasípokat levágjuk, félretesszük, a többi részét feldaraboljuk és egy kanálnyi
vajon, finoman megfuttatjuk. Közben a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és
hozzáadjuk a spárgához, aztán vízzel felöntve jó puhára főzzük, megsózzuk.
Amikor
szépen megpuhult minden, lehúzzuk a tűzről aprított vagy tépett bazsalikomot
adunk hozzá és simára turmixoljuk.
A tűzre
visszarakva tejszínből és lisztből készült habarással besűrítjük.
Amint
hozzáadtuk a habarást, beleszórjuk a spárgasípokat és a mézet is belekeverjük.
Közepes
lángon sűrűre, készre főzzük.
-Ha
vastagabb spárgát kapunk akkor a sípokat hosszában félbevághatjuk, hogy
kiadósabb legyen 😉
Tálaláskor
félbe vagy negyedekbe vágott epret kínálunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése