TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. január 26., hétfő

Zöldséges tészta avagy Ott az igazság

Az utóbbi idők kedvenc mondata vagy legalábbis a lényege:
Milyen zöldségleves az, amelyikben nincs egy kis hús!
Ez az igazság Margó és Ági főzős műsorában hangzott el. 
Akkor én ezen egy jót mosolyogtam, Ők pedig egy egész csirkét beledaraboltak a levesbe.
Amikor ezt a tésztát elkészítettem, egy jót mosolyogtam magamon; :) bár az a kicsi kis szalonna megbocsájtható. 
Ugyi?!  














PIKÁNS, ZÖLDSÉGES FÜLECSKE
Hozzávalók:
25-30 dkg orecchiette (fülecske, de jó a kagyló is)
10 dkg szalonna
20 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselyem gyökér
15 dkg spenót
3-4 ek. balzsamecet
3 ger. fokhagyma
kakukkfű
chili pehely
Parmesan vagy Grana Padano sajt
A tésztát kifőzzük.
Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk és a felkarikázott zöldségekkel együtt picit megpirítjuk, majd a tészta főzővizével meg-meglottyintva puhára pároljuk. 
(Amíg a zöldségek nem puhulnak meg, addig ne sózzuk, mert ugyi a tésztafőzővize is sós, illetve a szalonnától is kap egy kis sósságot.)  
Amikor megpuhultak, rádobjuk a spenótot, az aprított fokhagymát, (most szükség szerint sózhatjuk) és beízesítjük kakukkfűvel, chili pehellyel és a balzsamecettel; pár pillanat múlva (ha a spenót „összeesett”), beleforgatjuk a kifőtt tésztát.
Tálaláskor reszelt Parmesan sajttal megszórjuk.
TUDTAD? „A kakukkfűben sok timol van, ez egy erősen antiszeptikus hatású olaj. amely segít legyőzni a légzőrendszer fertőzéseit...
 

2 megjegyzés:

  1. Egye-fene, megbocsátható a szalonna...., de a virtuális tányéromra nem kérek, jó? :-DD

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, de akkor vállalom a fene szerepét ;)

    VálaszTörlés