Egyébként, éppen blogkóstolok és közben Dinkánál újfent találtam valami istenit :)
Ez így magában nem lenne valami életbe vágóan fontos dolog; de a történet második része, inkább az, vásárolnom kellett fagyasztott „Sárgahüvelyű zöldbabot”.
Még ez sem egy kihagyhatatlan infó, de mire hazaértem, (hosszú sor a pénztárnál, nagy forgalom, trafik, kávézó, trics-tracs parti az utcán, jajj! vissza a postára és csak egy pohár sör a Lacival) talán mondanom sem kell, jól felolvadt a zöldbabom.
Épp ezért gyorsan fel kellett használnom.
Készítettem egy fini kis salátát, meg egy levest (a levest majd később). A saláta viszont olyan jó lett, hogy nem tűr halasztást, hogy megosszam veletek.
ZÖLDBAB SALÁTA, TONHALLAL
Hozzávalók:
60 dkg zöldbab
2 db paradicsom
1 db lilahagyma
3-4 ek. kapribogyó
4-5 ek.olívaolaj
friss bazsalikom
kristálycukor
bors, só
2 dob. tonhal konzerv
2 db főtt tojás
A zöldbabot roppanósra főzzük.
Közben a lilahagymát apró kockákra vágjuk és egy nagyobb tálban lesózzuk.
A paradicsom magos, lédús részét eltávolítjuk; a húsát szintén kis kockákra vágjuk és a hagymához tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal, borsozzuk és a kapribogyóval, valamint egy csapott teáskanál cukorral alaposan összekavarjuk.
A leszűrt, lecsepegtetett zöldbabot beleforgatjuk az öntetbe, tépkedett bazsalikom levélkékkel ízesítjük. Nem árt neki ha, legalább 2 órán át hűtőben érleljük.
Tonhallal, főtt tojással és pirított bagettel kínáljuk.
Ez nagyon csodás lehet!!!!!!!!!!!!!!!!
VálaszTörlésBiztos ki fogom próbálni!!!!
Köszön a recept megosztását!!!!!!
Remélem sok ilyen finomság!!!!
Üdvözlettel:
Miskolcziné