Ez kérem Karintia, tiszta életöröm!
Kicsit lejjebb, a szálláshelyünkön (szégyen, vagy nem szégyen) találkoztam életemben először a zöldbabkrémlevessel, bámulatos élmény volt. Pirított szalonna darabkákkal, rozskenyér kockákkal és friss snidlinggel.
Minden vacsoránál volt krémleves és mindig volt snidling levesek mellett.
Minden vacsoránál volt krémleves és mindig volt snidling levesek mellett.
ZÖLDBABKRÉMLEVES
Hozzávalók:
50 dkg zöldbab
1 kisebb sárgarépa (kb.10-12 dkg)
1 ek. mustár
1 ek. mustár
1 ger. fokhagyma
1 p. tejföl
2 ek.liszt
rozmaring
őrölt kömény
bors, só
A hozzávalókat feldaraboljuk, kb. 1,2 liter sós vízben nagyon puhára főzzük, befűszerezzük.
Botmixer segítségével simára turmixoljuk, majd a tejfölből, mustárból és a lisztből készült habarással besűrítjük.
Pirított szalonna és rozskenyér kockákkal kínáljuk.
Jó esetben szórjuk meg aprított snidlinggel.
A hozzávalókat feldaraboljuk, kb. 1,2 liter sós vízben nagyon puhára főzzük, befűszerezzük.
Botmixer segítségével simára turmixoljuk, majd a tejfölből, mustárból és a lisztből készült habarással besűrítjük.
Pirított szalonna és rozskenyér kockákkal kínáljuk.
Jó esetben szórjuk meg aprított snidlinggel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése