Sajnos megint nem estem pánikba és készítettem egy Őrülten Jó (pff) és egyszerű tésztát, gyorsan.
Mert, mint azt már mondtam:
Tésztaság, fél egészség!
...és
Fantázia, bátorság, jó étvágy!
TONHALAS PENNE, CITROMOSAN
Hozzávalók:
40 dkg penne tészta
2 dob. tonhal konzerv
1 db citrom
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
majoránna
majoránna
szardella paszta vagy só
4-5 ek. olívaolaj
4-5 ek. olívaolaj
A megmosott citromot egy zöldséghámozóval meghámozzuk (szükség szerint a fehér részeit, éles késsel eltávolítjuk) és a sárga héját szép vékonyra metéljük.
A penne tésztát forró, sós vízben kifőzzük.
A penne tésztát forró, sós vízben kifőzzük.
Közben egy serpenyőben olívaolajat felhevítünk belereszeljük a vöröshagymát és a fokhagymát, ráfacsarjuk a citrom levét, majd szép lassan kiforraljuk, szardella pasztával és majoránnával ízesítjük és apránként! a tészta főzővizével locsolgatjuk. Az utosó pillantban a hagymás alaphoz keverjük a lecsepegtetett tonhahalat, és a metéltre vágott citromhéjat. A tésztát egyből a ragura szűrjük (nem kell nagyon lecsepegtetni, egyáltalán nem baj, ha marad rajt egy kevéske főzővíz) és alaposan összeforgatjuk.
Tálaláskor olívaolajjal még meglocsolhatjuk, mint a nagyok :)
Tálaláskor olívaolajjal még meglocsolhatjuk, mint a nagyok :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése