TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. január 15., szerda

Tészták csak úgy... 1.

Sajnos megint nem estem pánikba és készítettem egy Őrülten Jó (pff) és egyszerű tésztát, gyorsan.
Mert, mint azt már mondtam:
Tésztaság, fél egészség!
...és 
Fantázia, bátorság, jó étvágy!















TONHALAS PENNE, CITROMOSAN
Hozzávalók:
40 dkg penne tészta
2 dob. tonhal konzerv
1 db citrom
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
majoránna
szardella paszta vagy só 
4-5 ek. olívaolaj
A megmosott citromot egy zöldséghámozóval meghámozzuk (szükség szerint a fehér részeit, éles késsel  eltávolítjuk) és a sárga héját szép vékonyra metéljük. 
A penne tésztát forró, sós vízben kifőzzük.
Közben egy serpenyőben olívaolajat felhevítünk belereszeljük a vöröshagymát és a fokhagymát, ráfacsarjuk a citrom levét,  majd szép lassan kiforraljuk, szardella pasztával és majoránnával ízesítjük és apránként! a tészta főzővizével locsolgatjuk. Az utosó pillantban a hagymás alaphoz keverjük a lecsepegtetett tonhahalat, és a metéltre vágott citromhéjat. A tésztát egyből a ragura szűrjük (nem kell nagyon lecsepegtetni, egyáltalán nem baj, ha marad rajt egy kevéske főzővíz) és alaposan összeforgatjuk.
Tálaláskor olívaolajjal még meglocsolhatjuk, mint a nagyok :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése