Azért nem kell meg ijedni, nincs nagy baj :)
A napokban egy kedvesebb ismerősöm az amerikai palacsintáról áradozott, nekem pedig az jutott eszembe, hogy még nem készítettem ilyesmit. Rengetegszer láttam már a tv-ben a nagyoktól és a kisebbektől is, de még sem. Hiába a „pompa” az öntetek, a mosolygós friss gyümölcsök; csak nem. Ez van nem vagyok egy édes szájú muki, de most mégis úgy éreztem el kell készítenem a saját variációmat, olyan áradozó, átéléssel beszélt róla.
JOGHURTOS AMERIKAI PALACSINTA,
MANDULÁVAL ÉS MÉZES-KÖRTÉVEL
MANDULÁVAL ÉS MÉZES-KÖRTÉVEL
Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 db tojás
1 p. natúr joghurt (150g)
1,5 dl tej
5 dkg kristálycukor
5 dkg vaj
5 dkg szeletelt mandula + tálalás
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliáscukor
3 db körte
3 ek. méz
fahéj
porcukor
só
A tojásokat, a joghurtot, a tejet összekavarjuk; beleszórjuk a sütőpor, a cukrot, a vaníliáscukrot, a mandulát, egy csipet sót, valamint a lisztet és ezekkel is elkavarjuk. A vajat felolvasztjuk és alaposan hozzákeverjük a tésztához. Kb.: 5 percig pihentetjük.
Egy vajjal nagyon vékonyan megkent serpenyőben, evőkanálnyi mennyiségenként, kis korongokat formázva lassan megsütjük őket mindkét oldalukról.
A körtéket felkockázzuk és pár perc alatt a mézen megpároljuk, fahéjjal ízesítjük.
Tálaláskor a körtés ragut a palacsintákra halmozzuk, mandulával és egy kevéske porcukorral meghintjük.
! A tészta magában nem „annyira édes” de nem cukrozzuk túl, hisz' a ragu is édes lesz!
Csak 1 ötlet: Ha szaftosabb dolgokat szeretjük a körte párolásakor egy kis tejszínt is adhatunk hozzá.
25 dkg liszt
2 db tojás
1 p. natúr joghurt (150g)
1,5 dl tej
5 dkg kristálycukor
5 dkg vaj
5 dkg szeletelt mandula + tálalás
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliáscukor
3 db körte
3 ek. méz
fahéj
porcukor
só
A tojásokat, a joghurtot, a tejet összekavarjuk; beleszórjuk a sütőpor, a cukrot, a vaníliáscukrot, a mandulát, egy csipet sót, valamint a lisztet és ezekkel is elkavarjuk. A vajat felolvasztjuk és alaposan hozzákeverjük a tésztához. Kb.: 5 percig pihentetjük.
Egy vajjal nagyon vékonyan megkent serpenyőben, evőkanálnyi mennyiségenként, kis korongokat formázva lassan megsütjük őket mindkét oldalukról.
A körtéket felkockázzuk és pár perc alatt a mézen megpároljuk, fahéjjal ízesítjük.
Tálaláskor a körtés ragut a palacsintákra halmozzuk, mandulával és egy kevéske porcukorral meghintjük.
! A tészta magában nem „annyira édes” de nem cukrozzuk túl, hisz' a ragu is édes lesz!
Csak 1 ötlet: Ha szaftosabb dolgokat szeretjük a körte párolásakor egy kis tejszínt is adhatunk hozzá.
Ez nagyon finom lehet!
VálaszTörlés