TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. január 22., szerda

Logikus!

Sokszor gondolkodunk, töprengünk azon, hogy mit is főzzünk!? Tegye szívére a kezét aki még nem volt ebben a helyzetben. Ilyenkor jutnak eszünkbe a legjobb kaják; de sajnos semmi sincs itthon hozzá.
Elnézést kérek, ha tolakodónak tűnnék, és már hallottátok ezt tőlem számtalanszor, mégis azt érzem nem lehet elégszer elmondani jelszavainkat (bízom benne, hogy már mindenki tudja és ezek szerint fordul be a konyhába...): FANTÁZIA, BÁTORSÁG, JÓ ÉTVÁGY !!!
A következő étkemet, akár hiszitek, akár nem valóban maradékok illetve abból készítettem ami volt itthon.
..és ezt nem is szeretném tovább ragozni.














HAJDINA KÁSA, MINDEN FÖLDI JÓVAL
Hozzávalók:
25 dkg hajdina
25 dkg gomba
1 dob. vörösbab konzerv 
10 dkg sárgarépa
3-4 ek. ecetes gyöngyhagyma
petrezselyem zöldje
rozmaring

A gombát cikkekre daraboljuk (mérettől függően szeletelhetjük is), egy kis darabka vaj és olívaolaj keverékén, sózás nélkül megpirítjuk. Amikor már szépen pirosodik közé szórjuk a hajdinát, ezzel is pirítjuk még egy kicsit és felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. A vörösbabot és a gngyhagymát lecsepegtetjük és ezt is hozzákeverjük, sózzuk és rozmaringgal ízesítjük. A rizshez hasonlatosan főzzük kb.: 20 percig. A tűzről levéve rászórjuk a lereszelt sárgarépát és fedő alatt saját gőzében készre pároljuk. Tálalás előtt durvára aprított petrezselymet kavarunk bele.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése