Amikor nincs itthon semmi...csak hagyma. (meg egy kevés ez+az)
HÁROMHAGYMÁS CSIRKE APRÓPECSENYE
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
80 dkg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
3 ger. fokhagyma
10 dkg gyöngyhagyma (ecetes)
8-10 db koktélparadicsom
borsikafű
köménymag
só
A csirkemellet 3-4 cm-es csíkokra vágjuk és egy kevés zsiradékon megpirítjuk, majd sózzuk és borsikafűvel ízesítjük. A vöröshagymát félkarikákra szeleteljük, a fokhagymát apróra kockázzuk és a hús közé dobjuk 2-3 perc alatt összeforgatjuk, pirítjuk. Ezek után egy evőkanál lisztel meghintjük, elkavarjuk felöntjük 1,5 dl vizzel és kiforraljuk; az utolsó 1-2 percben a gyöngyhagymát és a gerezdekre vágott paradicsomot is belekeverjük.
Ezalatt a burgonyát héjában megfőzzük, a húshoz hasonló hasábokra daraboljuk; forró zsiradékon szépen megpirítjuk, közben egész köményt szórunk rá és az aprópecsenyével összekeverve tálaljuk.
TUDTAD? A hagyma „A koleszterinszint csökkentésében is segít, hígítja a vért és megelőzi a vérrögök kialakulását.
Ezalatt a burgonyát héjában megfőzzük, a húshoz hasonló hasábokra daraboljuk; forró zsiradékon szépen megpirítjuk, közben egész köményt szórunk rá és az aprópecsenyével összekeverve tálaljuk.
TUDTAD? A hagyma „A koleszterinszint csökkentésében is segít, hígítja a vért és megelőzi a vérrögök kialakulását.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése