A minap egy kedves ismerősömmel a halakról, a hal ételekről cseréltünk eszméket.
A rántott hekktől egészen a harcsapaprikásig átbeszéltünk mindent. A paprikáshoz érve előkerültek a köretek, amikor a túrós csuszánál tartottunk, egy huncut kacsintás kíséretével elárulta, hogy ők inkább galuskával szeretik.
Túrós galuskával, mintha csusza lenne és néha még egy kis lecsót is kever hozzá. Ez igen! Bár a lecsót mi is szoktuk galuskával fogyasztani, de így ebben a módozatban még nem találkoztam vele.
Na, több sem kellet nekem; gyorsan haza és készülhet is az én variációm.
TÚRÓS GALUSKA,
PAPRIKÁVAL ÉS KÖMÉNNYEL
Hozzávalók:
4 adag galuska
25 dkg túró
2 db paprika
1 fejvöröshagyma
10 dkg szalonna
egész kömény
só
A szalonnát felcsíkozzuk és szép pirosra pirítjuk, majd a zsírjából kiszedve félre tesszük.
A szalonna zsírjában (szükség szerint adhatunk még hozzá egy kevéske zsiradékot) kicsikét megpirítjuk a félkarikára vágott vöröshagymát és paprikát, sóval és egész köménnyel ízesítjük; és beleforgatjuk a galuskát. Közben rászórjuk a túrót és pillanatok alatt összemelegítjük.
A szalonna csíkokkal megszórva tálaljuk, igény szerint tejfölt kínálhatunk mellé.
Finom variáció!
VálaszTörlés