A lusta napokon -ráadásul az eső is esik- nem árt, ha valami finom mannával kényeztetjük magunkat.
Ezzel csak egy gond lehet, az a sok munka, az a sok edény, az a sok cécó...
Ilyenkor jöhetnek a frappáns egy edényes étkek, pl. egy fincsi kis, szezonális csirkeragu ezzel-azzal, de szigorúan egy edényben készítve 😉
SÜTŐTÖKÖS CSIRKERAGU
HAJDINÁVAL ÉS CHORIZO-VAL
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
60 dkg tisztított sütőtök (héj és
magrész nélkül)
20 dkg hajdina (pörkölt)
15 dkg Chorizo v. parasztkolbász
1 cs. csemegehagyma
2 ek. méz
rozmaring
bors, só
A csirkemellet és a megtisztított
sütőtököt kockákra daraboljuk, a Chorizo-t és az csemegehagymát felkarikázzuk.
A csirkemellkockákat forró zsiradékon
fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a kolbászkarikákat és amikor az már kiadata
kicsit a színét megsózzuk, borsozzuk, belekeverjük a tököt, a mézet aztán 3-4
percig együtt sütjük.
Ezután a hajdinát és a hagymát
keverjük hozzá, aprított rozmaringgal ízesítjük, majd a hajdina mennyiségének bő
duplája vízzel és a rizshez hasonlatos módon készre főzzük, készre pároljuk.
-A hajdinához a főzés során is
adhatunk még finoman vizet, ha puhábbra szeretnénk készíteni.
Hajdinából kétféle van forgalomban natúr és
pörkölt, én mindig a pörköltet használom.-
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése