Ízek !!!
...ennyi.
...ennyi.
UBORKÁS-KAPROS CSIRKECSÍKOK
ALMÁS-HAJDINAKÁSÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
20-25 dkg csemegeuborka
2 ger. fokhagyma
1 p. tejföl (175g)
1-2 ek. liszt
kapor
bors, só
-a köret:
25 dkg hajdina
1 db alma
rozmaring
babérlevél
bors, só
A hajdinakását úgy készítjük, mint
a párolt rizst, azzal a különbséggel, hogy víz mennyiség lehet 2,5 szerese és
ha úgy érezzük, hogy még nem kedvünkre való puhaságú, közben is adhatunk hozzá
egy keveset; sóval, rozmaringgal és 1 db babérlevéllel ízesítjük. Aztán mielőtt
lefednénk, beleforgatjuk az időközben kis kockákra vágott almát.
A csirkemellet és a csemegeuborkát
felcsíkozzuk.
Kevéske zsiradékon finoman
megpirítjuk a húst, hozzákeverjük az uborkát, sózzuk, borsozzuk, zúzott
fokhagymával és aprított kaporral ízesítjük.
Ezután felöntjük 2–2,5 deci
vízzel, összerottyantjuk majd tejfölből és lisztből készült habarással
besűrítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése