Ha tehetem és pont arrafelé járkálok, mindig beugrok a Bolt-ba mert nagyon tetszik a "extrább" hús illetve hal kínálatuk és ráadásul nem is sza rossz áron.
Az elmúlt héten is pont arrafelé volt dolgom, természetesen beléptem és csodálatos friss szarvascombot leltem, szinte tisztítani is alig-alig kellett.
Egyetlenegy egy problémám volt vele, kivárni amíg elkészül, mert ugyi bár a vadhúsokat illik bepácolni, én meg illemtudó ember vagyok, bazzm
TEJFÖLÖS SZARVASRAGU
ASZALT SZILVÁVAL ÉS CSOMBORRAL
Hozzávalók:
1 kg szarvascomb
15 dkg kolozsvári szalonna
15 dkg aszalt szilva
2 fej vöröshagyma (20-25 dkg)
4 ger. fokhagyma
4 ek. mustár
csombor (borsikafű)
kömény
bors, só
KUKORICAKÁSA:
Hozzávalók:
30 dkg kukoricadara
1,3 l víz
1 db kápia paprika
petrezselyemzöldje
olívaolaj vagy vaj
bors, só
A szarvascombot megtisztítjuk, lehártyázzuk, csíkokra vágjuk majd a mustárral, csomborral, borssal és egy kis köménnyel, valamint 1-2 kanál étolajjal alaposan bekeverjük, aztán időnként megmozgatva 2 napig hűtőben érleljük, pácoljuk.
A szalonnát, a vöröshagymát kis kockákra vágjuk és egy kevéske! sertészsíron aranysárgára pirítjuk.
A bepácolódott húst a hagymás alaphoz adjuk; amikor elveszti nyers színét megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint még egy kis csomborral ízesítjük és vízzel felöntögetve, közepes lángon puhára főzzük.
Az aszalt szilvát feldaraboljuk a főzés utolsó 20-25 percében, a zúzott fokhagymával együtt a raguhoz adjuk. -Ha öregebb, keményebb lenne az aszalt szilvánk korában is beletehetjük.-
Befejezésként egy kis liszttel és tejföllel készült habarással besűrítjük.
A kukoricakását én így készítem:
A vizet felforraljuk, amikor forr beleborítjuk a kukoricadarát a tüzet legyengítve és folyamatosan kevergetve!!! az „újraforrástól” -amikor kezd finoman pöfögni- számítva 5-6 perc alatt, sűrűre főzzük, sóval, borssal ízesítjük illetve a végén, a tűzről már levéve, 4-5 evőkanálnyi extra szűz olívaolajat keverünk bele, -jelen esetben aprított kápia paprika és petrezselyem is ekkor került belel- aztán fedővel letakarva 15-20 percet pihentetjük, tálalás előtt felkavarjuk.
Hozzávalók:
1 kg szarvascomb
15 dkg kolozsvári szalonna
15 dkg aszalt szilva
2 fej vöröshagyma (20-25 dkg)
4 ger. fokhagyma
4 ek. mustár
csombor (borsikafű)
kömény
bors, só
KUKORICAKÁSA:
Hozzávalók:
30 dkg kukoricadara
1,3 l víz
1 db kápia paprika
petrezselyemzöldje
olívaolaj vagy vaj
bors, só
A szarvascombot megtisztítjuk, lehártyázzuk, csíkokra vágjuk majd a mustárral, csomborral, borssal és egy kis köménnyel, valamint 1-2 kanál étolajjal alaposan bekeverjük, aztán időnként megmozgatva 2 napig hűtőben érleljük, pácoljuk.
A szalonnát, a vöröshagymát kis kockákra vágjuk és egy kevéske! sertészsíron aranysárgára pirítjuk.
A bepácolódott húst a hagymás alaphoz adjuk; amikor elveszti nyers színét megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint még egy kis csomborral ízesítjük és vízzel felöntögetve, közepes lángon puhára főzzük.
Az aszalt szilvát feldaraboljuk a főzés utolsó 20-25 percében, a zúzott fokhagymával együtt a raguhoz adjuk. -Ha öregebb, keményebb lenne az aszalt szilvánk korában is beletehetjük.-
Befejezésként egy kis liszttel és tejföllel készült habarással besűrítjük.
A kukoricakását én így készítem:
A vizet felforraljuk, amikor forr beleborítjuk a kukoricadarát a tüzet legyengítve és folyamatosan kevergetve!!! az „újraforrástól” -amikor kezd finoman pöfögni- számítva 5-6 perc alatt, sűrűre főzzük, sóval, borssal ízesítjük illetve a végén, a tűzről már levéve, 4-5 evőkanálnyi extra szűz olívaolajat keverünk bele, -jelen esetben aprított kápia paprika és petrezselyem is ekkor került belel- aztán fedővel letakarva 15-20 percet pihentetjük, tálalás előtt felkavarjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése