Igazándiból nem tudtam dönteni, hogy ma mit kívánok enni húst vagy tésztát
Mivel ügyes, okos és elsősorban szép vagyok, nem fogtam ki magamon, sőt megajándékoztam engem ezzel a finomsággal 😋
ZÖLDSÉGES-TEJSZÍNES CSIBECOMBOK
Hozzávalók:
8-12 db csirke alsócomb
1 fej vöröshagyma
2 szál szárzeller
15 dkg sárgarépa
1 db cukkini (kb. 30 dkg)
2 dl tejszín
2 ek. liszt
lestyán
oregánó
római kömény
bors, só
tészta köret
A vöröshagymát és az egyik szál
szárzeller felaprítjuk.
A csirkecombocskákat forró zsiradékon megkapatjuk, hozzáadjuk a hagymát, illetve a zellert és együtt finoman
lepirítjuk.
Ezután megsózzuk, borsozzuk,
lestyánnal, oregánóval és egy picike római köménnyel ízesítjük, majd vízzel felöntve
35-40 perc alatt ¾-es puhára főzzük pároljuk.
Közben felkarikázzuk a sárgarépát,
a másik szál zellert felszeleteljük, a cukkinit mérettől függően fél vagy
negyed karikákra daraboljuk.
Először a répát és a zellert adjuk
a húshoz, aztán nagyjából 10 perc elteltével a cukkinit.
Befejező mozzanatként tejszínből
és lisztből készült habarással besűrítjük.
Jelen esetben pappardelle-vel tálaltam,
így hús- és tészta étel is volt egyben 😉
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése