Van az úgy, hogy nem kíván az emberfia húst enni és azt is egyszerűen 😉
Ennyi... meg egy kis kolbász a zsebbe 😁
TÖLTÖTT PADLIZSÁN RICOTTÁS TÖLTELÉKKEL
Hozzávalók:
1 db padlizsán (35-40 dkg)
10 dkg rizs
25 dkg ricotta
1 ger. fokhagyma
1 db tojás
zsálya
bors, só
magvak
salátafélék
Hagyományos módon párolt rizst
készítünk, amit 5-6 levél aprított zsályával ízesítünk.
A padlizsánt alaposan megmossuk,
hosszában félbevágjuk, a belsejét kivájjuk, de úgy, hogy a héját ne sértsük
meg, aztán a kivájt részt kis kockákra daraboljuk és olívaolajon, aranysárgára
pirítjuk, picit megsózzuk. Félretesszük hűlni.
A már nem túl meleg rizshez hozzákeverjük
a ricottát, a tojást, a kihűlt padlizsán kockákat és egy gerezd zúzott
fokhagymát, ízlésünknek megfelelően sózzuk borsozzuk.
A „padlizsáncsónakokat” egy
tepsiben rakjuk (én sütőpapírt is raktam alá) óvatosan megsózzuk, borsozzuk (vigyázzunk!
a tölteléktől is kap egy kis ízt) beletöltjük a ricottás rizst, a tetejére szórhatunk
különféle magvakat, vagy épp zabpelyhet.
Előmelegített sütőben 190-200
fokon szépen megsütjük, ez akár 50-55 perc is lehet -figyeljünk rá-.
Salátafélékkel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése