Tegnap a nagy BOLT -ban gyönyörű, fekete tőkehalfilét sikerült vásárolnom.
Ma nagyon egészséges módon készítettem el.
Holnap nagyon húsmentes dologra vágyok. (most még így gondolom)
Holnapután szombat.
FEKETE TŐKEHALFILÉ
KAPROS-ZÖLDSÉGEN
PÁROLVA
Hozzávalók:
4 adag fekete tőkehal (60-80 dkg)
30 dkg sárgarépa
20 dkg petrezselyemgyökér
25 dkg gomba
40 dkg cukkini
1.5 dl fehérbor
1 db citrom
friss kapor
bors, só
A tőkehalfilét eldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk
és félretesszük pihenni.
A megtisztított gombát felszeleteljük
és egy nagy serpenyőben, kis lángon elkezdjük pirítani.
A sárgarépát és a gyökeret
megpucoljuk és egy burgonya hámozó segítségével szalagokra vagdossuk.
Amikor a gomba kezd pirulni,
hozzáadjuk a zöldségszalagokat, picit megsózzuk megborsozzuk, felöntjük a borral
és kis lángon, így együtt szépen tovább pároljuk.
A sütőt bemelegítjük 200 fokra.
A cukkinit is feldaraboljuk (én
most negyedeltem).
Ha a bor elforrta magát, a
cukkinit is a zöldségek közé keverjük, frissen aprított kaporral ízesítjük és
egy-két percig pároljuk még, szükség szerint sózzuk, borsozzuk.
A tőkehalfiléket ráfektetjük a
zöldségekre, ráfacsarjuk a citrom levét és fedő alatt, az előmelegített sütőben
10-12 perc alatt készre pároljuk.
A sütőből kivéve, fedő alatt
melegen tartjuk, aztán a zöldségeket tányérra halmozzuk és a tetejére tálaljuk
a filéket, és az alatta összegyűlt levével meglocsolgatjuk.-
-Ha nincs ölég nagy serpenyőnk, akkor akár külön is piríthatjuk a zöldségeket, majd egy tepsiben összekeverjük... mehet rá a halfilé... fólia és megoldottuk.-
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése