TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. október 15., csütörtök

Tőkehal és zöldség avagy De egészséges

Tegnap a nagy  BOLT -ban gyönyörű, fekete tőkehalfilét sikerült vásárolnom.
Ma nagyon egészséges módon készítettem el.
Holnap nagyon húsmentes dologra vágyok. (most még így gondolom)
Holnapután szombat.









FEKETE TŐKEHALFILÉ
  KAPROS-ZÖLDSÉGEN PÁROLVA
Hozzávalók:
4 adag fekete tőkehal (60-80 dkg)
30 dkg sárgarépa
20 dkg petrezselyemgyökér
25 dkg gomba
40 dkg cukkini
1.5 dl fehérbor
1 db citrom
friss kapor
bors, só
 A tőkehalfilét eldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk és félretesszük pihenni.
A megtisztított gombát felszeleteljük és egy nagy serpenyőben, kis lángon elkezdjük pirítani.
A sárgarépát és a gyökeret megpucoljuk és egy burgonya hámozó segítségével szalagokra vagdossuk.
Amikor a gomba kezd pirulni, hozzáadjuk a zöldségszalagokat, picit megsózzuk megborsozzuk, felöntjük a borral és kis lángon, így együtt szépen tovább pároljuk.
A sütőt bemelegítjük 200 fokra.
A cukkinit is feldaraboljuk (én most negyedeltem).
Ha a bor elforrta magát, a cukkinit is a zöldségek közé keverjük, frissen aprított kaporral ízesítjük és egy-két percig pároljuk még, szükség szerint sózzuk, borsozzuk.
A tőkehalfiléket ráfektetjük a zöldségekre, ráfacsarjuk a citrom levét és fedő alatt, az előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre pároljuk.
A sütőből kivéve, fedő alatt melegen tartjuk, aztán a zöldségeket tányérra halmozzuk és a tetejére tálaljuk a filéket, és az alatta összegyűlt levével meglocsolgatjuk.-
-Ha nincs ölég nagy serpenyőnk, akkor akár külön is piríthatjuk a zöldségeket, majd egy tepsiben összekeverjük... mehet rá a halfilé... fólia és megoldottuk.-





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése