Bizonyos, nem részletezendő okokból kifolyólag, ma is viszonylag egyszerűen próbáltam megoldani a étkezés.
Szerintem sikerült is 😁
Nomegasztán Éljen Május Egy
DIJONI
PULYKACOMB FALATOK
Hozzávalók:
80 dkg
pulyka alsó (felső) combfilé
1 fej
fokhagyma (8-10 ger.)
2 ek. Dijoni
mustár
50 dkg zöldspárga
1 ek. kristáycukor
4 adag rizs
(Basmati)
bors, só
A pulyka
combfilét a szokásosnál nagyobb kockákra daraboljuk, majd egy kevéske
zsiradékon szépen lepirítjuk.
Közben a fokhagymát
durvára aprítjuk, és két evőkanál Dijoni mustárral együtt a megpirult húshoz
adjuk, kevergetve még egy percig pirítjuk, aztán vízzel felöntve pörkölt módján
puhára főzzük. Amikor a hús már finom puha, minimálisra elforraljuk a levét,
hogy szépen besűrűsödjön, és lényegében csak most sózzuk, borsozzuk. (Ez azért
fontos, mert a főzés során, illetve a forráskor, amikor sűrűsödik a szaftja, könnyen
sósulhat, de a mustártól és a sok fokhagymától is kap egy markáns ízt.)
A
zöldspárgát különösebben tisztítani, hámozni nem kell, csak folyóvíz alatt
leöblíteni és az alsó „fás” kb. két centis részt levágni; majd egy kis sóval és
cukorral ízesített, forrásban levő vízben 5 percig főzni, és egyből tálalni.
Köretnek
rizst ajánlok; ez esetben Basmati rizs, amit én személy szerint jobban szeretek,
mint a Jázmin rizst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése