TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. május 2., csütörtök

Körte és sajt avagy A desszertnek nem kell a túlzás

Egy desszertnek nem kell a túlzás, főleg ha már a körte és sajt is szerepel benne, ráadásul ölég markáns sajt.
Ezért is utaltam a címben arra, hogy ne túlozzuk el a cukrozását, higyjétek el nekem, így is finom. Nem mondom, hogy nem meglepő, hisz' a kéksajt azért megossza a népet rendesen, de aki szereti az nem ismer határokat, még akkor sem ha desszertben jelenik meg.
Persze aki bátor és mindenképp ki akarja próbálni, az kóstolgasson és igazítsa saját ínyére a krémet... ha gondolja cukrozza meg... 
...mert a cukortól finomabb lesz ám 😄😖

















ALBERT POHÁRDESSZERT,
  KÖRTÉVEL ÉS KÉKSAJTTAL
Hozzávalók:
80 dkg körte (ne legyen túl puha)
4+(1) ek. kristálycukor
2 cs. vaníliás cukor
1,5 dl víz
25 dkg Mascarpone
10 dkg Gorgonzola (dolce)
12 db Albert keksz
A körtét meghámozzuk, negyedekre vágjuk, eltávolítjuk a magrészét, majd félcentis szeletkékre daraboljuk.
4 kanál kristálycukrot egy serpenyőben megkaramellizálunk, óvatosan felöntjük 1,5 deci vízzel, majd lassan forralva felolvasszuk, aztán beleszórjuk a körtét é 5-8 percig ugyanúgy ,lassan rotyogtatjuk, ezután átöntjük egy tálba és jól lehűtjük.




















A Gorgonzola-t egy villa segítségével összenyomkodjuk, a körte, már hideg pároló levével lazítjuk, majd hozzákeverjük a Mascarpone-t, 2 csomag vaníliás cukorral és ízlés szerint még 1 evőkanál kristálycukorral ízesítjük.
(Én kihagytam a kristálycukrot a krémből, mert a körte is finom édes volt, de ezt igazítsa mindenki saját ínyére, illetve azt sem tartom fontosnak, hogy az ilyesmi „bátor” desszertek nagyon (túl) édesek legyenek.)
A hozzávalókat poharakba rétegezzük, mégpedig a következő sorrendben, először egy evőkanálnyi körte, aztán egy darab keksz, erre egy kanál sajtos krém, majd megint keksz, körte, keksz, és a végén a sajtos krémmel zárjuk le.
1-2 órácskára hűtőben pihentetjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése