Ezért is utaltam a címben arra, hogy ne túlozzuk el a cukrozását, higyjétek el nekem, így is finom. Nem mondom, hogy nem meglepő, hisz' a kéksajt azért megossza a népet rendesen, de aki szereti az nem ismer határokat, még akkor sem ha desszertben jelenik meg.
Persze aki bátor és mindenképp ki akarja próbálni, az kóstolgasson és igazítsa saját ínyére a krémet... ha gondolja cukrozza meg...
...mert a cukortól finomabb lesz ám 😄😖
...mert a cukortól finomabb lesz ám 😄😖
ALBERT
POHÁRDESSZERT,
KÖRTÉVEL ÉS KÉKSAJTTAL
Hozzávalók:
80 dkg körte
(ne legyen túl puha)
4+(1) ek.
kristálycukor
2 cs. vaníliás
cukor
1,5 dl víz
25 dkg Mascarpone
10 dkg
Gorgonzola (dolce)
12 db Albert
keksz
A körtét
meghámozzuk, negyedekre vágjuk, eltávolítjuk a magrészét, majd félcentis
szeletkékre daraboljuk.
4 kanál
kristálycukrot egy serpenyőben megkaramellizálunk, óvatosan felöntjük 1,5 deci
vízzel, majd lassan forralva felolvasszuk, aztán beleszórjuk a körtét é 5-8
percig ugyanúgy ,lassan rotyogtatjuk, ezután átöntjük egy tálba és jól lehűtjük.
A Gorgonzola-t egy villa segítségével összenyomkodjuk, a körte, már hideg pároló levével lazítjuk, majd hozzákeverjük a Mascarpone-t, 2 csomag vaníliás cukorral és ízlés szerint még 1 evőkanál kristálycukorral ízesítjük.
(Én kihagytam
a kristálycukrot a krémből, mert a körte is finom édes volt, de ezt igazítsa
mindenki saját ínyére, illetve azt sem tartom fontosnak, hogy az ilyesmi „bátor”
desszertek nagyon (túl) édesek legyenek.)
A
hozzávalókat poharakba rétegezzük, mégpedig a következő sorrendben, először egy
evőkanálnyi körte, aztán egy darab keksz, erre egy kanál sajtos krém, majd megint
keksz, körte, keksz, és a végén a sajtos krémmel zárjuk le.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése