TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. május 30., csütörtök

Áfonya és levendula avagy Nem rég találkoztunk

Nem olyan rég találkoztam egy joghurt ("kivételes és érdekes" módon Magyar) ízesítésben az áfonya és levendula párossal - nagy lájk!
Pusztán csak akkora hatással volt rám, hogy a dicséret mellett,a következő édességgel reklámozni is akarom ezt a pompás duót!
















TÖLTÖTT ZSEMLE,
   ÁFONYÁVAL ÉS LEVENDULÁVAL
8 db szikkadt zsemle (2-3 napos)
50 dkg túró
1 p. tejföl (150g)
3 dl tej
1+1 db tojás
18-20 dkg áfonya
10 + 5 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
2 ek. szárított levendulavirág
vaj
A zsemlék tetejét levágjuk, majd a belsejüket ügyesen kivájjuk úgy, hogy a külső héjrész ne sérüljön meg.
A tejet 5 deka cukorral és 1 tojással kikeverjük.
Egy tepsit kivajazunk; a zsemléket belemártjuk, beleforgatjuk a tejbe úgy, hogy mindenhol egységesen benedvesedjen, de ne ázzon szét, majd a tepsibe pakoljuk őket.
A túrót 10 deka cukorral, a levendulával és 1 tojással alaposan összekeverjük.
A zsemlék kivájt belét beáztassuk a maradék tejbe, majd a túrótöltelékhez keverjük.
Ezután a töltelékkel megtöltjük a zsemléket, a tetejükre halmozzuk a megtisztított áfonyaszemeket.
A tejfölt elkeverjük a vaníliás cukorral.
A zsemlék levágott tetejét, a vágott felénél 1-1 kis kanál tejföllel megkenegetjük és visszahelyezzük a zsemlékre, amikor ezzel is megvagyunk a maradék tejföllel szépen lekenjük a töltött zsemléink tetejét.












Előmelegített sütőben 180-200 fokon szépen egybesütjük, finoman megpirítjuk.
Ha ügyesen dolgoztunk, és még a zsemle minősége is kedvező volt, akkor egy kívül finoman roppanós, belül lágy, zamatos ajándékot kell kapnunk.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése