...aztán egyszer csak szóba jött a Stefánia vagdalt...
...az én agyacskám meg beindult.
Egyébként hasonlót már készítettem csak épp pulykából és kelbimbóval.
Emlékeztek rá?
Na akkor segítek : IDE KATT
SPÁRGÁS
VAGDALTHÚS
MARINÁLT LILAHAGYMÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg
darált sertéslapocka
50 dkg
zöldspárga
10 dkg
sárgarépa
1+1 db tojás
2 fej lilahagyma
2 ek. vörösborecet
3+1 ek.
zsemlemorzsa
őrölt kömény
lestyán
cukor
bors, só
A spárgát leöblítjük,
az alsó fás részét levágjuk, a többit pedig vékonyan (2-3 mm) felkarikázzuk, egészen
a tetejéig (síp, rügy) ami egészben hagyunk.
A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A darálthúshoz
adunk 1 tojást, 3 evőkanál zsemlemorzsát, a felkarikázott spárgát és a
sárgarépát, sóval, borssal, köménnyel és lestyánnal ízesítjük, majd alaposan
egybe gyúrjuk.
A
húsmasszából egy rudat formázunk, aztán egy megolajozott tepsibe rakjuk,
lekenjük egy felvert tojással, meghintjük zsemlemorzsával és 180 fokon 45-50
perc alatt szépen megsütjük.
2 deci
vízből, 2 ek. vörösborecetből, egy csipet sóból és cukorból marinádot „salátalevet”
készítünk.
A lilahagymát
félkarikákra vágjuk és az marinádba forgatjuk, a spárgasípokat hosszában negyedekbe
vágjuk és a hagymához adjuk, amíg a vagdalthús sül, hűtőben pihentetjük, közben
átforgatjuk egyszer-kétszer.
Köretnek egy
laza burgonyapüré illik, vagy mint ahogy én tettem, inkább kásás állagura kevertem
és vaj helyett extra szűz olívaolajat használtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése