TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. április 27., szombat

Burgonya és kolbász avagy Csak egyszerűen, mint mindig

Tegnap egy nagy kedvenc, klasszikus, hétköznapi és magyaros étek került a tányéramra.
A különbség csak annyi volt, hogy most, a kolbászos részét  úgymond pököltnek készítettem el. Valószínű, hogy ezt többen is így készítitek, de nálam (ez a tanult alap) a klasszikus, az csak lecsókolbásszal (füstölt páros) készült, ami "nyers" állapotában kerül a rétegek közé, és a sütőben párolódnak össze az ízek. ....ja és csemege ubival 😉
Innen tovább jöhet bármi egyéni variáció - házi kolbász, füstölt hús, szalonna, sajt, hagyma...stb.
Én most így készítettem.















RAKOTT BURGONYA, KOLBÁSZPÖRKÖLTTEL
Hozzávalók:
1 kg burgonya
25 dkg lecsókolbász
15 dkg parasztkolbász
1 fej vöröshagyma
2 db paprika
1 db paradicsom
2 ger. fokhagyma
1 nagy p. tejföl (450g)
6 db tojás
fűszerpaprika
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk.
A tojásokat szintén megfőzzük és meghámozzuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, kevéske zsiradékon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk az időközben kis kockákra darabolt paprikát és paradicsomot, sóval és zúzott fokhagymával ízesítjük, összepirítjuk, meghintjük fűszerpaprikával, aztán kevés vízzel felöntve legalább 15-20 percig rotyogtatjuk, hogy sűrű, „pörköltalapot” kapjunk.
Amíg rotyog a kolbászokat is kis kockára vágjuk, és az alapba szórjuk, tehát kolbászpörköltet főzünk.
Amikor mindennel megvagyunk, egy kis tepsit kizsírozunk, finoman meghintjük zsemlemorzsával, és belerétegezzük az előkészített hozzávalókat.
Én jelen esetben úgy készítettem, hogy krumpli – tejföl – tojás – a kolbászpörkölt – tojás – tejföl – krumpli (felkarikázva és egységesen elosztva) – és a végén tejföllel takartam be a tetejét.
Előmelegített sütőben szépen egybesütjük, megpirítjuk a tetejét.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése