TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. május 7., kedd

Rák és tészta avagy Vissza(felé)lapoztam


A közelmúltban készítettem ezt a fincsi kis tésztát, de valamiért csak ma került sor arra, hogy megosszam  veletek. Valószínűleg ez azért van, mert eddig hátrafelé haladt.
Erről jut eszembe:
Romhányi József illetve egyik verse - 
A RÁK HALADÁSA
Egy nagyeszű fóka rámordult a rákra:
- Ne haladjon hátra,
hisz nem jut előbbre soha,
kinek vissza van az oda.
Ám a ráknak, mi tagadás,
visszásnak tűnt ez a tanács.
Azt értette belőle,
szégyenszemre hátráljon meg előre.
De kevéssel előbb úgy gondolta aztán,
más kárát tanulná meg saját hasznán,
hogyha maga mögött egy célt is kiszabva,
előregázolna hátra az iszapba
Viszont azt is tudta a nyomorult pára,
az ilyesmi nem megy úgy holnapról mára,
és hogy ne hagyja a drága időt veszni,
elhatározta, már tegnap el is kezdi.

















PARADICSOMOS FUSILLI,
  ZELLERREL ÉS KOKTÉLRÁKKAL
Hozzávalók:
30 dkg fusilli (bucati)
25 dkg koktélrák
2-3 szál szárzeller
1 nagy fej vöröshagyma
3 ger. fokhagyma
1,5 dl fehérbor
5 dl passzírozott paradicsom (passata)
petrezselyem zöldje
oregánó
szerecsendió
bors
só vagy szardellapaszta
olívaolaj
(kristálycukor)
A vöröshagymát és a szárzellert kis kockákra aprítjuk, és olívaolajon, együtt üvegesre sütjük, majd felöntjük a fehérborral, beleszórjuk a koktélrákot, aztán a passzírozott paradicsomot, illetve durvára vágott fokhagymát adunk hozzá, megsózzuk, borssal és oregánóval fűszerezzük (én só helyett szardellapasztát használtam), kevergetve, szép lassan összeforraljuk. (Ízlés szerint kristálycukorral finomíthatjuk.)
Közben a tésztát kifőzzük, és a mártásba forgatjuk, frissen reszelt szerecsendióval és aprított petrezselyemzölddel ízesítjük, majd pár pillanat múltán már tálaljuk is; aki úgy szereti sajttal megszórhatja.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése