TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. május 13., hétfő

Spárga és mártás avagy Kezdünk!

Nos kérem,  akkor benne vagyunk a spárgaszezonban, és ezt hetet erre szánom, lehetőség szerint a legegyszerübb módon...
Ennyi.
















SPÁRGAKÖTEGEK,
  ÍZLETES TEJSZÍNMÁRTÁSSAL
     ÉS LILABURGYONYAPÜRÉVEL
Hozzávalók:
24 szál zöldspárga
12 szelet bacon
olívaolaj
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
1 ek. mustár
1 ek. liszt
kakukkfű
bors, só
80 dkg lilaburgonya
tej, vaj
A zöldspárgát különösebben tisztítani nem kell, csak az alsó (2-3cm) fás részét levágni; megmosni és már dolgozhatunk is vele. A zöldspárgát jelen esetben nem blansíroztam, mert vékonyabbak voltak és így sülés közben is felpuhult annyira, ami nekem elfogadható, illetve szerintem a finom, friss spárga roppanóssága csak emeli az étek értékét. Aki viszont ettől tart, az forrásban levő sós vízben 5-8 percig főzze és gyors lehűtés után használja.
A spárgákat hármasával betekerjük baconba, és egy serpenyőben olívaolajon szép lassan minden oldalukról megsütjük, megpirítjuk.
Olívaolajon 1 evőkanál lisztet világosra pirítunk, majd felöntjük a borral, a tejszínnel és 1 deci vízzel, hozzáadjuk a mustárt, egy mártáskeverővel (pici habverő) simára keverjük, kakukkfűvel, borssal és sóval ízesítve sűrűre főzzük.
A lilaburgonyából a hagyományos módon, ínyünkre alakítva, burgonyapürét készítünk.
Hát ez ennyi.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése