SPÁRGAKÖTEGEK,
ÍZLETES TEJSZÍNMÁRTÁSSAL
ÉS LILABURGYONYAPÜRÉVEL
Hozzávalók:
24 szál
zöldspárga
12 szelet
bacon
olívaolaj
2 dl tejszín
1 dl
fehérbor
1 ek. mustár
1 ek. liszt
kakukkfű
bors, só
80 dkg
lilaburgonya
tej, vaj
só
A
zöldspárgát különösebben tisztítani nem kell, csak az alsó (2-3cm) fás részét
levágni; megmosni és már dolgozhatunk is vele. A zöldspárgát jelen esetben nem blansíroztam,
mert vékonyabbak voltak és így sülés közben is felpuhult annyira, ami nekem
elfogadható, illetve szerintem a finom, friss spárga roppanóssága csak emeli az
étek értékét. Aki viszont ettől tart, az forrásban levő sós vízben 5-8 percig
főzze és gyors lehűtés után használja.
A spárgákat
hármasával betekerjük baconba, és egy serpenyőben olívaolajon szép lassan
minden oldalukról megsütjük, megpirítjuk.
Olívaolajon
1 evőkanál lisztet világosra pirítunk, majd felöntjük a borral, a tejszínnel és
1 deci vízzel, hozzáadjuk a mustárt, egy mártáskeverővel (pici habverő) simára
keverjük, kakukkfűvel, borssal és sóval ízesítve sűrűre főzzük.
A
lilaburgonyából a hagyományos módon, ínyünkre alakítva, burgonyapürét készítünk.
Hát ez
ennyi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése