TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. május 21., kedd

Spenót és fokhagyma avagy Nekem nagy öröm a kiskert

Indul a kiskert; sarjad, növekszik, érik, virul, és mosolyog a sok-sok finomság. 
A drága szomszédok szedik, elkészítik, és megeszik.
...de a kert az nem áll meg - sarjad, növekszik, érik, virul, és mosolyog a sok-sok finomság.
A drága szomszédok szedik... 
...és nekem adják, mert a Csabi szereti, elkészíti, és megeszi. 
Na, ilyenkor érzem igazán, hogy nagy öröm a kiskert, amitől a Csabi virul, mosolyog, növekszik, növekszik, növekszik... 😁 és köszöni szépen 😎
















TEJSZÍNES-FOKHAGYMÁS PULYKARAGU
        SPENÓTOS PAPPARDELLE-VEL
Hozzávalók:
50 dkg pulyka felsőcomb
2 dl tejszín
4 (+1) ger. fokhagyma
1 ek. liszt
majoránna
25 dkg pappardelle (szélesmetéltel)
30 dkg spenót
10 dkg kenyérszalonna
bors,só
olívaolaj
A pulyka combhúst ks kockákra daraboljuk, és olívaolajon elkezdjük pirítani.
Amikor már elveszetete nyers színét, és egy kis pirult színt is kapott, megsózzuk, majoránnával és 4 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük, majd vízzel felöntögetve, (mint a pörköltnél) puhára főzzük.
Az utolsó forrásnál, a tejszínből és a lisztből készült habarással besűrítjük.
Én az intenzív íz érdekében itt végén, a tejszínnel együtt még egy gerezd zúzott fokhagymát is adok hozzá😉 
A tésztát kifőzzük.
A spenótot megtisztítjuk, a "szárrészét" szükség szerint kivágjuk, kitépkedjük, majd a leveleket durván felaprítjuk.
A kenyérszalonnát kis kockákra vágjuk és egy-két evőkanálnyi olívaolajon megpirítjuk, aztán hozzáadjuk a spenótot és pillanatok alatt megfonnyasztjuk, megborsozzuk, ha igényli  megsózhatjuk, és a kifőtt tésztával alaposan összeforgatjuk.
Tálaláskor a spenótos tésztára halmozzuk a pulykaragut.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése