TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. május 28., kedd

Zöldség és paradicsom avagy Hús és szalonna

Csak egyszerűen!
    Nézzük meg mi van itthon 😉😍













PARADICSOMOS ZÖLDSÉGLEVES,
 ZÖLDBABBAL, CSIRKEMELLEL ÉS BACONNAL
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
10 dkg bacon
1 fej vöröshagyma
15 dkg sárgarépa
3 szál szárzeller
2 dl passzírozott paradicsom (passata)
5 dkg aprótészta
lestyán
bors, só
A csirkemellet kis kockákra daraboljuk, a bacon-t és a sárgarépát csíkokra vágjuk, a szárzellert vékonyan felszeleteljük, a vöröshagymát felaprítjuk.
Egy fazékban, egy kevéske zsiradékon, együtt, egyszerre minden feldarabolt hozzávalót finoman lepirítunk.











Ezután sózzuk, borsozzuk, felöntjük bő 1 liter vízzel, hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt zöldbabot, illetve a passzírozott paradicsomot, aztán lestyánnal ízesítve készre főzzük.
Betétnek valamiféle aprótésztát használjunk, amit a levesben, de külön is kifőzhetünk.
Magyarok vagyunk 😉 az étel pedig paradicsomos, tehát ízlés szerint cukorral finomíthatjuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése