PARADICSOMOS
ZÖLDSÉGLEVES,
ZÖLDBABBAL, CSIRKEMELLEL ÉS BACONNAL
Hozzávalók:
30 dkg
csirkemell
10 dkg bacon
1 fej
vöröshagyma
15 dkg
sárgarépa
3 szál
szárzeller
2 dl
passzírozott paradicsom (passata)
5 dkg
aprótészta
lestyán
bors, só
A csirkemellet
kis kockákra daraboljuk, a bacon-t és a sárgarépát csíkokra vágjuk, a szárzellert
vékonyan felszeleteljük, a vöröshagymát felaprítjuk.
Egy fazékban,
egy kevéske zsiradékon, együtt, egyszerre minden feldarabolt hozzávalót finoman
lepirítunk.
Ezután sózzuk, borsozzuk, felöntjük bő 1 liter vízzel, hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt zöldbabot, illetve a passzírozott paradicsomot, aztán lestyánnal ízesítve készre főzzük.
Betétnek valamiféle aprótésztát használjunk, amit a levesben, de külön is kifőzhetünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése