A nagy titok nem más, mint az az egyszerűség, amit egy ilyen leves evésekor illetve annak receptje olvasásakor nem hiszel el.
-Csak ennyi ?!?!
-Igen! Persze ehhez ügyesen és talán egy kis bátorsággal kell összeválogatni az alapanyagokat.
Jut eszembe oly'rég zengtem jelszavainkat, hogy tán már el is felejtődött 😧
No, akkor csak elevenítsük fel szépen őket:
Fantázia, Bátorság, Jó étvágy!
ZAMATOS KRÉMLEVES
KARALÁBÉVAL ÉS ALMÁVAL
Hozzávalók:
30 dkg karalábé
30 dkg alma
1 db burgonya (10-12dkg)
2 dl tejszín
2 ek. kristálycukor
szerecsendió
őröl gyömbér
petrezselyemzöldje
só
Az almát és a karalábét
megtisztítjuk/meghámozzuk és kiskockákra daraboljuk és egy kevéske zsiradékon
(pl.vaj) megpirítjuk, félúton megszórjuk kristálycukorral és aranysárgára
karamellizáljuk, majd a közben szintén megpucolt és felkockázott burgonyát is
hozzáadjuk.
Megsózzuk, szerecsendióval és egy
pici őrölt gyömbérrel ízesítjük, felöntjük egy liter(+) vízzel, jó puhára főzzük, botmixer segítségével
simára turmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és gyenge tűzön összeforraljuk, szükség
szerint utóízesítjük, aprított petrezselyemzölddel frissítjük, pirított kockával vagy levesgyönggyel, forrón tálaljuk.
Ha még emelni akarunk az ízélményen,
picike Parmesan vagy Pecorino
forgáccsal is megszórhatjuk
👌
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése