Szóval már majdnem neki láttam, amikor bevillant, hogy - és miért nem csicsókából készítem el?
Elkészítettem.
CSICSÓKA-GALUSKA
mondhatnám Szrtapacska csicsókából
Hozzávalók:
60 dkg
csicsóka
30 dkg liszt
2 db tojás
1 dl víz
bors, só
A csicsókát
megtisztítjuk.
A csicsóka tisztítását én egyszerűen úgy oldom meg, hogy először is alaposan megmosom, majd egy zöldség(burgonya)hámozóval távolítom el a héját, a bibircsókokkal nem foglalkozom...nyissz; igaz, próbálok olyan csicsókát válogatni amelyik szép, formás, tehát nincs túl sok bibircsóka 😁 és azzal sem foglalkozom, ha nem lesz 110% tiszta, hisz' alaposan megmostam.
A megtisztított csicsókát lereszeljük, majd a liszttel, a tojásokkal és kb. 1 deciliter vízzel galuskaállagú tésztát keverünk, sóval és egy kis borssal ízesítjük.
A csicsóka tisztítását én egyszerűen úgy oldom meg, hogy először is alaposan megmosom, majd egy zöldség(burgonya)hámozóval távolítom el a héját, a bibircsókokkal nem foglalkozom...nyissz; igaz, próbálok olyan csicsókát válogatni amelyik szép, formás, tehát nincs túl sok bibircsóka 😁 és azzal sem foglalkozom, ha nem lesz 110% tiszta, hisz' alaposan megmostam.
A megtisztított csicsókát lereszeljük, majd a liszttel, a tojásokkal és kb. 1 deciliter vízzel galuskaállagú tésztát keverünk, sóval és egy kis borssal ízesítjük.
Egy
teáskanál segítségével forrásban levő sós vízbe szaggatjuk (2-3 adagban, az
edény méretétől is függően, de egyszerre ne sokat) és nagyjából 5 perc alatt megfőzzük.
A megfőtt galuskákat,
leöblítjük, forró zsiradékkal meglocsolva finoman átfogatjuk és lehetőleg még
frissében tálaljuk.
Fogyaszthatjuk,
túróval, pirított káposztával, akár hagymával és szalonna pörccel vagy ahogy én
tettem, tejföllel és reszelt sajttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése