TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. február 4., hétfő

Hús és alma avagy Semmi cicó

Tegnap sem bonyolítottam túl az ebédet, és mégis egy pompás, zamatos mannában volt részem 😊














SERTÉSKARAJ FŰSZERES PANÍRBAN,
  KARAMELLIZÁLT ALMASALÁTÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
2 db tojás
zsemlemorzsa
szerecsendió
kakukkfű
oregánó
bors, só
a saláta -
60 dkg alma
25 dkg paradicsom
petrezselyemzöldje
kristálycukor
bors
csipet só
olívaolaj
sajt (nálam most épp Gouda)
A sertéskarajt felszeleteljük, adagonként egy nagy szeletre (persze lehet kisebbekre is), szép vékonyra kiklopfoljuk sózzuk, borsozzuk.
A zsemlemorzsát elkeverjük a fűszerekkel (kb. 10 dkg morzsához, 1-1 teáskanálnyit a kakukkfűből és az oregánóból, illetve egy kis szerecsendió).
A hússzeleteket csak! tojással, és utána morzsával panírozzuk.
Egy serpenyőben annyi olajat hevítünk, ami épp csak feléig lepi el a szeleteket, és mindkét oldalukról megsütjük a húsokat.
Közben az almát és a paradicsomokat megtisztítjuk; aztán egy kis olívaolajon először az almát kb. 1 teáskanálnyi cukorral elkezdjük megkaramellizálni, majd amikor már szép színt kap, hozzáadjuk a paradicsomot, amit már inkább csak átmelegítünk, hogy ne essen szét. Befejezőműveletként megborsozzuk, és egy csipetet megsózzuk, valamint aprított petrezselyemzölddel frissítjük.
Tálaláskor a szeletekre halmozzuk a még meleg (langyos) salátát és  sajt forgácsokkal, vagy reszelt sajttal szórjuk meg.
- Alma karamellizáskor célszerűbb keményebb, roppanósabbat választanunk, és ezesetben bátran lehet savanyásabb is 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése