Tegnap sem bonyolítottam túl az ebédet, és mégis egy pompás, zamatos mannában volt részem 😊
SERTÉSKARAJ
FŰSZERES PANÍRBAN,
KARAMELLIZÁLT ALMASALÁTÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg
sertéskaraj
2 db tojás
zsemlemorzsa
szerecsendió
kakukkfű
oregánó
bors, só
a saláta -
60 dkg alma
25 dkg
paradicsom
petrezselyemzöldje
kristálycukor
bors
csipet só
olívaolaj
sajt (nálam most épp Gouda)
A sertéskarajt felszeleteljük, adagonként egy nagy szeletre (persze lehet kisebbekre is), szép vékonyra kiklopfoljuk sózzuk, borsozzuk.
A zsemlemorzsát elkeverjük a fűszerekkel (kb. 10 dkg morzsához, 1-1 teáskanálnyit a kakukkfűből és az oregánóból, illetve egy kis szerecsendió).
A hússzeleteket csak! tojással, és utána morzsával panírozzuk.
Egy serpenyőben annyi olajat hevítünk, ami épp csak feléig lepi el a szeleteket, és mindkét oldalukról megsütjük a húsokat.
Közben az almát és a paradicsomokat megtisztítjuk; aztán egy kis olívaolajon először az almát kb. 1 teáskanálnyi cukorral elkezdjük megkaramellizálni, majd amikor már szép színt kap, hozzáadjuk a paradicsomot, amit már inkább csak átmelegítünk, hogy ne essen szét. Befejezőműveletként megborsozzuk, és egy csipetet megsózzuk, valamint aprított petrezselyemzölddel frissítjük.
Tálaláskor a szeletekre halmozzuk a még meleg (langyos) salátát és sajt forgácsokkal, vagy reszelt sajttal szórjuk meg.
- Alma karamellizáskor célszerűbb keményebb, roppanósabbat választanunk, és ezesetben bátran lehet savanyásabb is
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése