Szerintem próbálkozásom már volt vele, de valamiért nem...
Aztán a napokban vásároltam egy zacskóval...
...és azóta még kettővel...
PIRÍTOTT
HAGYMÁS KÖLESKÁSA,
ZÖLDBORSÓVAL ÉS PIKÁNS CSIRKEMELLEL
Hozzávalók:
10 dkg köles
20 dkg
zöldborsó
2 fej
vöröshagyma
60 dkg
csirkemell
4 ger.
fokhagyma
chilipehely
kakukkfű
só
3,5 dl víz
A
csirkemellet felszeleteljük, (nálam most úgy adta magát, hogy adagokét egy
nagy, nyitott szeletre vágtam), majd chilipehellyel, zúzott fokhagymával és
kakukkfűvel bedörzsöljük, aztán legalább egy éjszakára olajba fojtva, hűtőben
érleljük, pácoljuk. Grill serpenyőben megsütjük, tálaláskor sózzuk.
3,5 dl vizet, egy kis sóval feleszünk forrni.
A kölest egy
szűrőben alaposan! átmossuk, majd a forrásban levő vízbe borítjuk, elkeverjük,
lángot levesszük a legkisebbre, és szép lassan, amennyire csak lehet, elfőzzük
a levét...
...aztán egy fedővel letakarva, a tűzről lehúzva, 20-25 percig hagyjuk saját gőzében
párolódni, dagadni. (Tehát hasonlóan, mint a rizst.)
Közben a
zöldborsót megfőzzük.
A hagymát
félkarikákra vágjuk és egy kevéske olívaolajon megpirítjuk.
A kölest egy
villa segítségével fellazítjuk aztán a leszűrt borsóval együtt, a hagymához adjuk
és alaposan összeforgatjuk, szükség szerint sózzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése