MADÁRSALÁTA, ZELLERES-TARTÁRRAL
ÉS FÓLIÁBAN SÜLT CSIRKEMELLEL
Hozzávalók:
a hús-
50 dkg
csirkemell
őrölt rozmaring
morzsolt zsálya
fűszerpaprika
bors, só
olívaolaj
A sütőt bemelegítjük
180 fokra.
A csirkemelleket
sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal, zsályával, fűszerpaprikával és olívaolajjal alaposan
bedörzsöljük, majd darabonként egy dupla rétegű alufóliába csomagoljuk, úgy, hogy
a saját gőze ne tudjon kiszökni belőle.
A
becsomagolt csirkemelleket egy tepsibe pakoljuk és 40-45 percig sütjük, aztán
kicsomagolás nélkül kihűtjük, de legalább 20-25 perecig pihentetjük.
az öntet-
az öntet-
1 db tojássárgája
1 ek. mustár
1 dl étolaj
1p. tejföl
(175g)
1 szál
szárzeller
2-3 ek.
fehérbor
1 tk. porcukor
szerecsendió
bors, só
A tojássárgát
elkeverjük a mustárral, majd lassan csurgatva, hozzákeverjük az olajat; amikor
szépen besűrűsödött hozzákeverjük a tejfölt is, sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint,
de szerintem a bors most mehet bátrabban is) egy kis szerecsendióval, porcukorral,
és fehérborral ízesítjük; ha ezekkel is megvagyunk, felaprítjuk a szárzellert
és beleforgatjuk az öntetben, jól lehűtjük.
a saláta-
10 dkg
madársaláta
4 db főtt tojás
4 db apró
csemegeuborka
olívaolaj
A
madársalátát tányérra halmozzuk, rádaraboljuk a tojást és a csemegeuborkát, a
finom, szaftos csirkemelleket felszeleteljük, a salátára adagoljuk, aztán az
öntettel meglocsoljuk; befejezésként, még egy kis bors és egy lötty olívaolaj –
mint a nagyok 😉
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése