TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. február 12., kedd

Saláta és madár avagy Egy kis könnyítés

Tegnap pihentető napot tartottam. Szépen, ügyesen, tudatosan táplálkoztam, igaz csak egys...
... a többiről meg nem beszélek 😁













MADÁRSALÁTA, ZELLERES-TARTÁRRAL
   ÉS FÓLIÁBAN SÜLT CSIRKEMELLEL
Hozzávalók:
a hús-
50 dkg csirkemell
őrölt rozmaring
morzsolt zsálya
fűszerpaprika
bors, só
olívaolaj
A sütőt bemelegítjük 180 fokra.
A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal, zsályával, fűszerpaprikával és olívaolajjal alaposan bedörzsöljük, majd darabonként egy dupla rétegű alufóliába csomagoljuk, úgy, hogy a saját gőze ne tudjon kiszökni belőle.
A becsomagolt csirkemelleket egy tepsibe pakoljuk és 40-45 percig sütjük, aztán kicsomagolás nélkül kihűtjük, de legalább 20-25 perecig pihentetjük.













az öntet-
1 db tojássárgája
1 ek. mustár
1 dl étolaj
1p. tejföl (175g)
1 szál szárzeller
2-3 ek. fehérbor
1 tk. porcukor
szerecsendió
bors, só
A tojássárgát elkeverjük a mustárral, majd lassan csurgatva, hozzákeverjük az olajat; amikor szépen besűrűsödött hozzákeverjük a tejfölt is, sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint, de szerintem a bors most mehet bátrabban is) egy kis szerecsendióval, porcukorral, és fehérborral ízesítjük; ha ezekkel is megvagyunk, felaprítjuk a szárzellert és beleforgatjuk az öntetben, jól lehűtjük.
a saláta-
10 dkg madársaláta
4 db főtt tojás
4 db apró csemegeuborka
olívaolaj
A madársalátát tányérra halmozzuk, rádaraboljuk a tojást és a csemegeuborkát, a finom, szaftos csirkemelleket felszeleteljük, a salátára adagoljuk, aztán az öntettel meglocsoljuk; befejezésként, még egy kis bors és egy lötty olívaolaj – mint a nagyok 😉







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése