MAKRÉLA
ZÖLDSÉGEKKEL,
FÓLIÁBAN PÁROLVA
Hozzávalók:
4 db makréla
1 db
brokkoli
80 dkg
batáta (édesburgonya)
2 db paradicsom
2 ger.
fokhagyma
10 dkg vaj
1 db citrom
4 db babérlevél
kakukkfű
bors, só
A tisztított
makrélákat 3x4x beirdaljuk, bevagdossuk, majd kívülről és belülről is besózzuk.
A paradicsomot
gerezdekre vágjuk, a citromot felkarikázzuk és 1-1 darab babérlevéllel,
valamint 1 fél gerezd fokhagymával a halak hasüregébe töltjük.
A batátát
megpucoljuk és felkockázzuk, a brokkolit kisebb rózsákra daraboljuk.
A makrélákat
egyesével adagonkét csomagoljuk, illetve készítjük.
Dupla rétegű
alufóliára (figyeljünk a méretére!) rászeleteljük a vajat, rápakoljuk a feldarabolt
zöldségeket és egy kis keretet, „koszorút” alakítunk ki, megsózzuk, borsozzuk,
1-2 ágacska kakukkfüvet dobunk mellé és ügyesen ráállítjuk a makrélát.
A fóliát felfele irányuló mozdulatokkal hajtogatjuk össze, és felül alaposan összezárjuk; erre azért van szükség, hogy párolás közben keletkező gőz ne szökjön el a csomagból, és ezért is kell megfelelő méretű fóliát használnunk.
A fóliát felfele irányuló mozdulatokkal hajtogatjuk össze, és felül alaposan összezárjuk; erre azért van szükség, hogy párolás közben keletkező gőz ne szökjön el a csomagból, és ezért is kell megfelelő méretű fóliát használnunk.
A csomagocskáinkat
egy tepsire rakjuk és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt készre
sütjük, pároljuk.
Tálaláskor
egy határozott mozdulattal áthúzzuk egy tányérra, de ha valakit nem zavar akkor
a magában a fóliában is tálalhatjuk. A fólia felbontásakor vigyázzunk a gőzével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése