Na, Drágájim akkor kezdjük meg az évet, mondjuk egy fincsi kis töltött padlizsánnal, amit nagyon kedvelek, de tonhallal még nem készítettem, asszem.
Ez egész jó lesz év kezdésnek szerintem, aztán nyomjuk ezerrel... vagy kettővel, amíg bírjuk... vagy amíg lesz hozzá kedvünk...
TONHALAS
TÖLTÖTT PADLIZSÁN
2 személyre
Hozzávalók:
1 db padlizsán
160 g tonhal konzerv (...lében, nem olajos)
10-12 dkg
rizs
½ fej
vöröshagyma
1 db tojás
4-5 ek
tejföl
(zsemlemorzsa)
majoránna
bors, só (só
helyett én szardellapasztát használtam)
Párolt rizst
készítünk.
Közben a
padlizsánt alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk, a belsejét kivájjuk, de úgy,
hogy a héját ne sértsük meg, aztán a kivájt belsejét felkockázzuk.
Egy fél fej
vöröshagymát felaprítunk, és olívaolajon, a padlizsán kockákkal együtt aranysárgára
pirítjuk, picit megsózzuk.
A tojás
elhabarjuk, sóval, borssal és majoránnával ízesítjük.
A tonhal
konzervet (konzerveket) egy szűrőben jól lecsepegtetjük.
Amikor a
rizs már langyosra kihűlt, belekeverjük a hagymás padlizsánt, majd a tojást, és
a végén beleforgatjuk a tonhalkonzervet. (Tonhal konzervnél ügyeljünk arra,
hogy ne az aprított fajtát vásároljuk, illetve amikor beleforgatjuk a
töltelékbe, ne nagyon törjük össze.)
A padlizsánhéjakat
sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd elosztjuk bennük a tölteléket, a tetejüket
pedig 1-2 kanál tejföllel lekenjük, és ahogy én szoktam finoman meghinthetjük
zsemlemorzsával, de csak annyira mintha erősebben sóznánk, ez egy kicsit segít
a pirulásában.
Előmelegített sütőben 200 fokon 45-50 perc alatt megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése