Végül is az lett... csak talán egy kicsit olaszosan 😎 szerintem.
SERTÉSTARJA
OLASZOSAN
Hozzávalók:
80 dkg
sertéstarja
10 dkg
minőségi sonka (pl. Pármai)
3-4 db
paradicsom
8-10 dkg
Pecorino vagy Parmesan
2 ger.
fokhagyma
oergánó
bors, só
A sertéstarját
felszeleteljük 10 dekás szeletekre, én nem klopfoltam, csak egy éles késsel megcsapkodtam, bevagdostam.
(Aki úgy szokta meg, az nyugodtan klopfolhatja is.)
A szeleteket
sózzuk, borsozzuk, és egy kevéske zsiradékon megsütjük őket, de ne pirítsuk meg
túlzottan, mert még a sütőbe is be fog kerülni.
Közben a sonkát
felcsíkozzuk, a paradicsomot felkarikázzuk, a fokhagymát felaprítjuk.
A sütőt
bemelegítjük 200 fokra.
Egy tepsit
sütőpapírral kibélelünk, ráhelyezzük a tarja szeleteket, kis takarással, adagokként
kettesével.
Ezután rászórjuk
az aprított fokhagymát, egységesen elosztjuk rajtuk a sonkát, betakarjuk a
paradicsom szeletekkel, meghintjük oregánóval és sajtot reszelünk rá, illetve
egy erős csipetnyi zsemlemorzsával is megszórjuk.
-A
zsemlemorzsás szórást azért alkalmazom az ilyesmi étkeknél, mert egyszer egy
nagy szakácsunktól hallottam, hogy ez segít a pirulásában és adott esetben
kicsit meg is tartja a túl laza sajtot; persze ez nem kötelező. –
Az
előmelegített sütőben 5-10 perc alatt szépen összesütjük, megpirítjuk ügyelve
arra, hogy az esetleges szabadon maradt hús szélek ne süljenek túl.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése