Azt nem mondanám, hogy indiai leves lett belőle, de a hangulatában, maxi ott van 😁
...aztán az is meglehet, hogy rákapnak az indiaiak, sőt ha van követőim közt indai akkor léci írja má' meg, hogy mennyire állná meg helyét ez a leve Indiában, persze ott tisztított vajjal, Ghí-vel készíteném 😉
ZÖLDBORSÓKRÉMLEVES,
INDIAI
HANGULATBAN
Hozzávalók:
50 dkg
zöldborsó (fagyos)
1 fej
vöröshagyma
2 ger.
fokhagyma
2 dl tejszín
2 tk. őrölt
római kömény
1 tk.
currypor
1 tk. őrölt
fahéj
1 tk.
fűszerpaprika
őrölt fehér
bors
só
vaj
40 dkg
burgonya
levesgyöngy
A vöröshagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és vajon szépen megpirítjuk, vigyázva,
hogy a fokhagymát ne égessük meg.
Aztán
hozzáadjuk a zöldborsót és a fűszereket, elkavarjuk, majd felöntjük 1 liter
vízzel és szép lassan, jó puhára főzzük.
Közben a
burgonyát is megtisztítjuk és kis kockákra darabolva, sós vízben megfőzzük.
Amikor a
borsó kellően megpuhult, hozzáöntjük a tejszínt és egy botmixer segítségével simára
turmixoljuk, összeforraljuk szükség és ízlés szerint utóízesítjük.
Forrón
tálaljuk, betétnek a burgonyát és finom ropogós levesgyöngyöt adunk.
-Most nem sűrítettem
jobban, mert számomra megfelelt az állaga, de aki sűrűbben szeretné, az egy kis
liszttel készítsen habarást a tejszínből.-
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése