Két kérdés viszont felmerült...
Miért jó? - Mert ezekkel a szószokkal egyszerűen, könnyen, "egy mozdulattal" tudunk ízesíteni; persze használhatunk mást is, friss chilit, normál chiliszószt, adhatunk hozzá cukrot, ezt-azt, és az is jó lesz; de NEM ILYEN!
Hol tudom beszerezni, ezeket a Gala chili szószokat?
Szentgotthárdiak, és a környékén élők a 👉HÁRMASHATÁR SZÓDA-nál👈 keressék, a többiek pedig az Interneten 😉
ÉDES-CSÍPŐS
MOGYORÓS CSIRKE,
TOJÁSOS
RIZZSEL
Hozzávalók:
60 dkg
csirkemell
1 szál
sárgarépa (kb.15 dkg)
8-10 dkg pörkölt
földimogyoró (sótlan)
8 ek. Gala Sweet
chiliszósz (nálam)
1 ek. liszt
só
4 adag rizs
3-4 db tojás
Párolt rizst
készítünk.
Közben a
sárgarépát megtisztítjuk, hosszában félbe vágjuk, és szép vékonyan
felszeleteljük.
A
csirkemellet felcsíkozzuk, és egy kis zsiradékon (szerencsés esetben szezámolajon)
elkezdjük pirítani. Ahogy szépen pirul, hozzáadjuk a sárgarépát és a mogyorót, megsózzuk,
1-2 perc elteltével meghintjük 1 evőkanál liszttel, elkeverjük; felöntjük, 1,5
-2 deci vízzel és ízlés szerint adunk hozzá a chili szószból, összeforraljuk,
készre főzzük.
A tojásokat
elhabarjuk, picit megsózzuk, és egy serpenyőben a kész rizzsel összeforgatva,
összesütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése