Természetesen megtetszett; aztán eszembe jutott, hogy ilyesmit már én is készítettem, igaz a "raktáram mélyén" lapul azóta is...
No, hát itt az alkalom, hogy közkinccsé tegyem és nem bujtassam előletek tovább -gondoltam. Aztán az az egyszerű szabály, hogy ezt-ezeket kell elhasználni, kicsit felül írta, átalakította eme pompás kis étket.
...és most így néz ki.
TEJSZÍNES CSIRKERAGU,
TOSZKÁN HANGULATBAN
Hozzávalók:
60 dkg
csirkemell
25 dkg gomba
(apróbb, ha van)
20 dkg
koktélparadicsom (datolya)
15-20 szem
fekete olívabogyó
1 fej vöröshagyma
2 ger.
fokhagyma
2 dl tejszín
1,5 dl fehérbor
oregánó
bazsalikom
bors, só
A
vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk, a gombát cikkekre vágjuk, az olívabogyót
felkarikázzuk, és a koktélparadicsomot is karikákra szeleteljük.
A
csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, és egy serpenyőben kevéske zsiradékon
elkezdjük sütni, amikor egységesen kifehéredik, hozzáadjuk a hagymát és a
fokhagymát.
Amikor a
hagyma üvegsere sült, a gombát és az olívabogyót is hozzáadjuk, 3-5 percig
pirítjuk.
Aztán megsózzuk,
borsozzuk, oregánóval ízesítjük, felöntjük a borral és kb. ugyanannyi vízzel,
kiforraljuk, majd jöhet a paradicsom és a tejszín, pár perc alatt
összeforraljuk; befejezésként pedig a jó adag tépett bazsalikommal ízesítjük.
Frissen,
forrón, párolt rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése