Aztán, hogy elkerüljem a pánik minden létező fajtáját,finom fehérborecettel helyettesítettem.
聪明 😸
ÉDES-SAVANYÚ
LEVES,
RIZSSZEM TÉSZTÁVAL
Hozzávalók:
15 dkg
shiitake gomba
10 dkg
sárgarépa
½ ü.
bambuszrügy (8-10 dkg)
1 cs.
csemegehagyma
2 ger.
fokhagyma
2 ek. méz
2 ek,
fehérborecet
6 ek.
szójaszósz
őrölt chili
szezámolaj
só
2-3 ek.
rizsszem tészta (4-5 dkg)
pirított
szezámmag
A csemegehagymát
ferdén, és szép vékonyan felkarikázzuk, a fokhagymát picike, kis csíkokra vágjuk.
A sárgarépát,
a gombát és a bambuszrügyet is vékonyan felcsíkozzuk majd szezámolajon finoman
lepirítjuk.
Ezután
hozzáadjuk a csemegehagyma felét és a fokhagymát, valamint a mézet, amikor kezd
a fokhagyma és méz szépen illatozni, meglocsoljuk a szójaszósszal és a borecettel,
megsózzuk, egy egész kevéske őrölt chilivel ízesítjük (nem kell túl csípősnek
lennie) aztán belekeverjük a rizsszem tésztát, felöntjük bő egy liter vízzel és
készre főzzük, illetve addig amíg a tészta megpuhul. Az első forrásig 1x2
keverjünk bele, hogy a tészta ne tapadjon össze, illetve az aljára se üljön le.
Tálaláskor a
maradék csemegehagymával és pirított szezámmaggal megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése