Ma én is így tettem, délelőtt ide-oda mászkáltam (elsősorban a lottózóba ) aztán hazaérve azt kellet tapasztalnom, hogy -hoppá- elszaladt az idő... hamarosan mennem kell kedves vendégeink számára főzni valami finomat.
DE! előtte magamnak!
...és ez volt kb. fél órája.
TEJSZÍNES-GOMBÁS
FUSILLI, JUHTÚRÓVAL
Hozzávalók
25 dkg fusilli
25 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
1 db piros húsú
paprika
2 db tömlős
juhtúró (Hajdú – 2x100g)
majoránna
bors, só
A vöröshagymát
felaprítjuk, a paprikát picike kockákra daraboljuk, a gombát nem túl vékony szeltekre
vágjuk.
Egy
serpenyőben forró zsiradékon egyszerre, együtt megpirítjuk a feldarabolt
hozzávalókat, majd megsózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük.
Felöntjük 1,5-2
dl vízzel, hozzáadjuk a juhtúrót, közepes lángon, kevergetve, addig főzzük,
amíg a túró felolvad, aztán a tejszínt is hozzáöntjük és párperc alatt sűrűre
forraljuk.
Közben kifőzzük
a tésztát, és jól beleforgatjuk a mártásba.
(A sózással
vigyázzunk, mert a juhtúrótól erősödhet a mártás íze, ezért a végén kóstoljunk,
és ha kell sózzunk.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése