Egyszerű leszek.
Csirkepaprikást kívántam.
Végül is az lett, de nem úgy 😉
...és még az ízét is hozza (szerintem) 😁
PAPRIKAKRÉMLEVES,
CSIBEHÚSSAL
ÉS BACON-NEL
Hozzávalók:
40 dkg
csirkemell
10 dkg bacon
50-60 dkg
piros húsú paprika
1 kisebb fej
vöröshagyma
1 ger.
fokhagyma
1 p. tejföl
2 ek. liszt
1 tk.
kristálycukor
1-2 db
babérlevél
őrölt kömény
lestyán
bors, só
A csirkemellet
felkockázzuk, a bacont felcsíkozzuk, és egy nagyobb edényben (ebben fog készülni
a leves is), egy kis zsiradékon, együtt szépen megsütjük, megpirítjuk, sóval,
borssal, és lestyánnal ízesítjük. Kiszedjük egy tányérra és fóliával letakarva
tálalásig melegen tartjuk.
A
vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a paprikát kis kockákra daraboljuk.
A
visszamaradt zsiradékban, tehát abban, amiben a húst és a szalonnát sütöttük (szükség
szerint adhatunk hozzá) megpirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a
fokhagymát és a paprikát, néhány percig pirítjuk még, aztán megsózzuk, borsozzuk, köménnyel,
lestyánnal, babérlevéllel és egy teáskanál cukorral ízesítve, kb. 1,5 liter
vízzel felöntve, jó puhára főzzük.
Egy botmixer segítségével szép simára
turmixoljk, tejölös habarással besűrítjük.
Tálaláskor, szalonnás-lestyános-csibekockákat
betétként kínáljuk, de akár, bele is keverhetjük a levesbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése