TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. május 25., csütörtök

Kacsa és csusza avagy Újmagyaros vagy csak újra gondoltam

Ez az igazság kérem tisztelettel, fiatal (az jó), kacsa (az is jó), combja (pfhh... az meg asztán mégnagyonlegjobb).
Én meg arra gondoltam, újra ennék ilyen finomságot, és újra jöhetne egy kis kelbimbós csusza 😉 















FIATAL KACSA COMBJA, 
   KELBIMBÓS CSUSZÁVAL
Hozzávalók:
4 db kacsacomb
20 dkg csusza tészta
40 dkg kelbimbó
10 dkg bacon
1 db kápia paprika
2-3 ger. fokhagyma
majoránna
bors, só
A kacsacombokat hagyományos módon fűszerezzük és sütjük, ami jelen esetben só, bors és majoránna, ill. szórhatunk mellé néhány gerezd fokhagymát és vöröshagymát is. 
170-180 fokos sütőben, egy kis vizet aláöntve, és fóliával letakarva, 50-60 percig (puhulásig) sütjük, majd erősebb hőfokon kicsit rápirítunk, színt adunk neki.
A csusza tésztát kifőzzük.
Közben a kelbimbót szükség szerint megtisztítjuk és eldaraboljuk, -félbe vagy negyedekre, ahogy kedvünk tarja-. 
A bacont apró kockákra vagy csíkokra vágjuk.
Egy serpenyőben elkezdjük pirítani a bacon-t, majd hozzáadjuk a kelbimbót, sózzuk, borsozzuk majoránnával ízesítjük. Amikor már szépen pirult, beleszórjuk az időközben apró kockákra darabolt fokhagymát és kápiát; ha szükségét látjuk, egy kevéske vizet önthetünk alá, ügyelve arra, hogy ne főzzük!, csak pároljuk.
Ha kelbimbó elérte a kívánt puhaságot (még roppanós!), összeforgatjuk a kifőtt csusza tésztával és a fincsi kacsa combbal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése