Ez az igazság kérem tisztelettel, fiatal (az jó), kacsa (az is jó), combja (pfhh... az meg asztán mégnagyonlegjobb).
FIATAL KACSA COMBJA,
KELBIMBÓS CSUSZÁVAL
Hozzávalók:
4 db kacsacomb
20 dkg csusza tészta
40 dkg kelbimbó
10 dkg bacon
1 db kápia paprika
2-3 ger. fokhagyma
majoránna
bors, só
A kacsacombokat hagyományos módon fűszerezzük és sütjük, ami jelen esetben só, bors és majoránna, ill. szórhatunk mellé néhány gerezd fokhagymát és vöröshagymát is.
170-180 fokos sütőben, egy kis vizet aláöntve, és fóliával letakarva, 50-60 percig (puhulásig) sütjük, majd erősebb hőfokon kicsit rápirítunk, színt adunk neki.
A csusza tésztát kifőzzük.
Közben a kelbimbót szükség szerint megtisztítjuk és eldaraboljuk, -félbe vagy negyedekre, ahogy kedvünk tarja-.
A bacont apró kockákra vagy csíkokra vágjuk.
Egy serpenyőben elkezdjük pirítani a bacon-t, majd hozzáadjuk a kelbimbót, sózzuk, borsozzuk majoránnával ízesítjük. Amikor már szépen pirult, beleszórjuk az időközben apró kockákra darabolt fokhagymát és kápiát; ha szükségét látjuk, egy kevéske vizet önthetünk alá, ügyelve arra, hogy ne főzzük!, csak pároljuk.
Ha kelbimbó elérte a kívánt puhaságot (még roppanós!), összeforgatjuk a kifőtt csusza tésztával és a fincsi kacsa combbal tálaljuk.
170-180 fokos sütőben, egy kis vizet aláöntve, és fóliával letakarva, 50-60 percig (puhulásig) sütjük, majd erősebb hőfokon kicsit rápirítunk, színt adunk neki.
A csusza tésztát kifőzzük.
Közben a kelbimbót szükség szerint megtisztítjuk és eldaraboljuk, -félbe vagy negyedekre, ahogy kedvünk tarja-.
A bacont apró kockákra vagy csíkokra vágjuk.
Egy serpenyőben elkezdjük pirítani a bacon-t, majd hozzáadjuk a kelbimbót, sózzuk, borsozzuk majoránnával ízesítjük. Amikor már szépen pirult, beleszórjuk az időközben apró kockákra darabolt fokhagymát és kápiát; ha szükségét látjuk, egy kevéske vizet önthetünk alá, ügyelve arra, hogy ne főzzük!, csak pároljuk.
Ha kelbimbó elérte a kívánt puhaságot (még roppanós!), összeforgatjuk a kifőtt csusza tésztával és a fincsi kacsa combbal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése