Szerintem van az, amikor a vasárnapod nagy részét, nem akarod a konyhába tölteni.
(Elvileg nem is kell, de ez most mindegy 😉)
(Elvileg nem is kell, de ez most mindegy 😉)
Ilyenkor⇨⇨⇨⇨⇨ ⇩
SPENÓTOS SZŰZÉRMÉK,
KRÉMSAJTTAL, ROZMARINGGAL
ÉS LINGUINE TÉSZTÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye
bébi spenót
15 dkg koktélparadicsom
2 db natúr, tömlős sajt (vagy tejszínes - 1/10 dkg)
3 ger. fokhagyma
rozmaring
bors, só
25 dkg linguine vagy hosszú metélt
A tésztát kifőzzük.
A szűzpecsenyét szükség szerint megtisztítjuk, és felszeleteljük, megsózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben, kevés zsiradékon, elkezdjük sütni.
Közben a paradicsomot és a fokhagymát feldaraboljuk, felaprítjuk. Amikor a szűzérmék már kezdenek szépen pirulni, beleszórjuk a spenótot, a paradicsomot, hozzáadjuk a fokhagymát. A tészta főzővizéből lottyintunk rá egy picikét, majd belekeverjük a sajtokat, rozmaringgal ízesítjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Pár perc alatt összemelegítjük, a tésztával kínáljuk.
Csak 1 ötlet: A húsokat külön, natúran is készíthetjük, a spenótos ragut pedig a tésztával összeforgathatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése