Ma, megint egy jót nevettem, rajtam 😆
TÁRKONYOS CUKKINILEVES, BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
30 dkg cukkini
30 dkg burgonya
1 db paprika
2 dl tejszín
fűszerpaprika
tárkony
kömény
só
A burgonyát, megtisztítjuk és centis kockákra daraboljuk.
A paprikát is felkockázzuk.
A vöröshagymát felaprítjuk és egy kevés zsiradékon üvegesre sütjük, hozzáadjuk a a burgonyát, a paprikát, meghintjük fűszerpaprikával, megsózzuk, köménnyel ízesítjük; elkavarjuk és felöntjük bő 1 liter vízzel és közepes lángon elkezdjük főzni.
Közben a cukkinit is a burgonyához hasonló kockákra vágjuk, és amikor a levesünk felforrt ezt is beleszórjuk. 5-10 perec főzés után (illetve ahogy a burgonya puhul) felöntjük a tejszínnel, és durvára vágott tárkonnyal ízesítve készre főzzük.
Ízlés szerint, 1-2 ek citromlével pikánsabbá tehetjük.
Csak 1 okosság: A friss fűszereket elég a főzés végén az ételhez adni, a szárítottakat pedig már az elején illetve főzés közben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése