Csak a tészta, meg az ötlet...
Lehet, hogy kiköltözök olaszba...
...legalább fél órára, de minimum 30 percre 😉
HARAGOS FÜLECSKE
Hozzávalók:
25 dkg orecchiette (fülecske) vagy kagyló tészta
2 szál sütnivaló kolbász (csípős)
2 szál szárzeller
1 db alma
20 dkg koktélparadicsom
2 ek. balzsamecet
rozmaring
parmesan
2 dl víz
só
(csípős valami, ha a kolbász nem lenne az)
A tésztát, forrásban levő sós vízben kifőzzük.
Közben a szálzellert, az almát apró kockákra vágjuk, a paradicsomot méretétől függőn negyedeljük vagy nyolc darabra vágjuk.
Kettő evőkanál olívaolajat picit felhevítünk egy serpenyőben, majd a kolbász bőrét hosszában felvágjuk, a húsát pedig belecsipkedjük a serpenyőbe.
Folyamatos kevergetéssel, "szétnyomkodva" addig sütjük a kolbászhúst, amíg elveszti nyers színét. Ekkor adjuk hozzá a felaprított zellert, almát és paradicsomot, valamint a balzsamecetet, 1-2 percig így együtt pirítjuk, hogy a balzsamecet kicsit karamellizálódjon, aztán rozmaringgal fűszerezve és a vízzel felöntve 10-15 percig főzzük, illetve addig amíg a leve minimálisra elforr.
A sózással óvatosan bánjunk, sőt inkább csak kész ragut sózzuk szükség szerint.
A sózással óvatosan bánjunk, sőt inkább csak kész ragut sózzuk szükség szerint.
A kifőtt tésztát összeforgatjuk a raguval; tálaláskor Parmesan forgácsokkal koronázzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése