TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. május 4., csütörtök

Kolbász és tészta avagy Hú, de jönnek a tészták

Valószínűleg ez egy ilyen hét...
Csak a tészta, meg az ötlet...
Lehet, hogy kiköltözök olaszba...
...legalább fél órára, de minimum 30 percre 😉













HARAGOS FÜLECSKE
Hozzávalók:
25 dkg orecchiette (fülecske) vagy kagyló tészta
2 szál sütnivaló kolbász (csípős)
2 szál szárzeller
1 db alma
20 dkg koktélparadicsom
2 ek. balzsamecet
rozmaring
parmesan
2 dl víz

(csípős valami, ha a kolbász nem lenne az)  
A tésztát, forrásban levő sós vízben kifőzzük.
Közben a szálzellert, az almát apró kockákra vágjuk, a paradicsomot méretétől függőn negyedeljük vagy nyolc darabra vágjuk.
Kettő evőkanál olívaolajat picit felhevítünk egy serpenyőben, majd a kolbász bőrét hosszában felvágjuk, a húsát pedig belecsipkedjük a serpenyőbe.
Folyamatos kevergetéssel, "szétnyomkodva" addig sütjük a kolbászhúst, amíg elveszti nyers színét. Ekkor adjuk hozzá a felaprított zellert, almát és paradicsomot, valamint a balzsamecetet, 1-2 percig így együtt pirítjuk, hogy a balzsamecet kicsit karamellizálódjon, aztán rozmaringgal fűszerezve és a vízzel felöntve 10-15 percig főzzük, illetve addig amíg a leve minimálisra elforr.
A sózással óvatosan bánjunk, sőt inkább csak kész ragut sózzuk szükség szerint. 
A kifőtt tésztát összeforgatjuk a raguval; tálaláskor Parmesan forgácsokkal koronázzuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése