TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. május 10., szerda

Hal és zöldség avagy Kiemelve az átlagból

A mai ebéden ölég átlagosra sikeredett, ami nem baj, de azért egész apró turpisságokkal sikerült kiemelnem az ízeit.







HALFALATOK KAPOR MÁRTÁSBAN
  TAVASZI ZÖLDSÉGKÖRÍTÉSSEL
Hozzávalók:
4 adag tőkehal filé
4 dl tejszín
1 ek, torma
1 cs. kapor
bors, só
vaj
50 dkg zöld spárga
1 szál sárgarépa
1 db cukkini
1-2 szál szárzeller
1 fej lilahagyma
olívaolaj
citrom
A halfilét falatnyi (kb.3 cm) darabokra vágjuk, finoman besózzuk, borsozzuk.
A kaprot felaprítjuk, egy serpenyőben, felmelegített vajon egy pillanat alatt megfuttatjuk, és egyből felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a tormát, elkavarjuk és belerakjuk a filé darabokat. 
Gyenge tűzön, szép lassan összeforraljuk, összefőzzük, nem kevergetjük, hanem csak finoman mozgatjuk, szükség szerint egy picike vizet (esetleg fehérbort) adhatunk hozzá ahogy sűrűsödik.  
Közben elkészítjük a köretet.
A spárgát megtisztítjuk, majd forrásban levő sós vízben 3-4 percig blansírozzuk és egyből hideg (jeges) vízben lehűtjük.
A sárgarépát felkarikázzuk és olívaolajon elkezdjük pirítani, aztán a cukkinit is karikákra vágjuk, és mehet a répa közé. 
A szárzellert is eldaraboljuk, a lilahagymát vékony cikkekre vágjuk, és ahogy cukkini kezd szépen pirulni, a spárgával együtt ezeket is a körethez adjuk. Pár perc alatt szépen összeforgatjuk, megpirítjuk, sózzuk borsozzuk és citromlével megcsepegtetve tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése