TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. május 9., kedd

Spárga és penne avagy Majdnem elfelejtettem...

Még jó, hogy szóltam magamnak, hogy a múlt héten tésztát ettem egyszer... kétszer... négyszer és ezt, amit most teszek közkincsé, majdnem elfelejtettem.
Na, gyorsan-gyorsan, mondhatnám hama-hama vágjunk bele, mert mindjárt el is készül...



VAJAS - SPÁRGÁS PENNE, 
   PAPRIKÁVAL ÉS VÖRÖS CHEDDARRAL
Hozzávalók:
25-30 dkg penne
50 dkg zöldspárga
1 db kalifroniai paprika (piros)
2-3 ger. fokhagyma
15 dkg vörös cheddar
3-4 ek. vaj
bors, só
A penne tésztát kifőzzük.
Közben a spárgát szükség szerint, megtisztítjuk és a pennéhez hasonlatosan eldaraboljuk; a sípjait (tetjét) félre tesszük.
A paprikát szintén eldaraboljuk, felcsíkozzuk, a fokhagymát apró kockákra vágjuk.
A sajtot lereszeljük.
Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, beleszórjuk a spárgát, a paprikát; 1-2 percig pirítjuk, aztán a tészta főzővizéből 1-1 kanállal meglocsolva roppanós puhára pároljuk. Az utolsó percben beleszórjuk a spárga sípokat és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd a friss még meleg tésztával összeforgatjuk, és belekeverjük a reszelt sajt kb. felét.
Forrón tálaljuk, reszelt sajttal koronázzuk.
A sózással vigyázzunk!,  ha a tészta főzővizét használjuk, ugyi az is sós (és csak finoman adagoljuk, mert a forrás során sósulhat)!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése